*Nettavisen* Økonomi.

Pillepusher rømmer landet

Foto: (Scanpix)

Legemiddelgigant legger ned i Norge. Kun selgerne beholder jobben.

14.05.09 12:32

Det er store endringer på gang i legemiddelselskapet AstraZeneca. Det svensk-britiske selskapet kutter alle «kontorstillinger» i Norge, og beholder kun kundebehandlerne og salgsfunksjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Salgs- og markedsdirektør Bjarne Johnson i AstraZeneca bekrefter omleggingen overfor NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Han har nå fått ansvaret for å drive den norske delen videre, etter at administrerende direktør Christian Onfelt mister jobben. Også resten av ledergruppen i Norge blir kuttet eller får jobb i den nye nordiske organisasjonen.

- Da vi skulle tilpasse oss kostnadsmessig hadde vi valget mellom å redusere kraftig i alle de fire nordiske selskapene, eller å lage ett nordiske selskap. Vi har gått for en nordisk løsning, sier Johnson til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AstraZeneca)

Det nye selskapet blir plassert i Södertälje i Sverige.

Antall ansatte forventes å bli redusert fra 660 til cirka 480 i hele Norden, og det vil bli overtallighet i alle fire land. Blant de norske ansatte ventes det kutt fra 150 til 110 medarbeidere.

Johnsen sier imidlertid til NA24 at kuttet av norske medarbeidere er avhengige av hvor mange som får jobben i den nordiske organisasjonen.

- Er dette en følge av finanskrisen eller er det bransjespesifikke forhold?

- Dette er nok en bølge som har skylt over hele bransjen, sier Johnson, og legger til at de offentlige innkjøperne nå er raske å gå over på billigere kopiprodukter, noe som reduserer verdien av patentene raskt.

- Det å produsere nye produkter blir bare dyrere og dyrere, mener Johnsen

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.