NA24.no

Pilot utelåst av cockpit etter krangel

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Marty Melville (Afp)
Sist oppdatert:
Det gikk heftig for seg på denne arbeidsplassen ...

Air New Zealand har gitt to piloter karantene etter en hendelse der en av dem ble låst ute fra cockpiten mens de var i lufta.

Hendelsen skjedde på en flygning fra Perth i Australia til Auckland på New Zealand. Det hadde vært «en viss spenning» mellom de to pilotene, opplyser flyselskapet etter en gransking.

Kapteinen hadde blitt irritert over at flygningen ble forsinket av at styrmannen måtte gjennom en rutinemessig promilletest.

– Denne forsinkelsen frustrerte kapteinen som legger sin stolthet i effektivitet, sier Errol Burtenshaw, ansvarlig for operasjonell integritet og sikkerhet i flyselskapet.

I løpet av nattflygingen gikk styrmannen ut av cockpiten for å drikke kaffe med kabinbesetningen. Da han skulle inn i cockpiten igjen forsøkte besetningen i to minutter å få kontakt med kapteinen, uten å lykkes.

– Styrmannen ble bekymret over at kapteinen ikke svarte, og benyttet en alternativ inngangsmetode, sier Burtenshaw og legger til at hendelsen er blitt gransket og at myndighetene har fått en rapport.

Kapteinen ble satt på bakken i to uker, og styrmannen i en etter episoden.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere