NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Illustrasjonsfoto: Widerøe-fly på bakken i Tromsø under en streik i mai 2013.
Illustrasjonsfoto: Widerøe-fly på bakken i Tromsø under en streik i mai 2013. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB Scanpix)

Piloter vil ha tilbake penger etter lønnskutt

Flygerne og de kabinansatte i Widerøe krever å få tilbakebetalt et lønnskutt på 5 prosent fordi andre ansattegrupper ikke bidro.

- Vi inviterte til en felles dugnad i Widerøe for å redusere selskapets kostnader. Vårt bidrag var betydelig og besto blant annet av en samlet reduksjon i personalkostnadene på 5 prosent. Men det forutsatte at øvrige ansatte ble med på dugnaden, sier leder Tom Liverud i Widerøes Flygerforening til Dagens Næringsliv.

Det ble oppnådd enighet om det frivillige lønnskuttet i mai i fjor. Flygerne og de kabinansatte kuttet til sammen 40 millioner kroner i egen lønn. I midten av desember gikk flygerne bort fra avtalen fordi selskapet ikke hadde oppnådd enighet med de øvrige ansatte, blant annet bakkemannskap og flyteknikere.

- Ledelsen hadde ikke fått med alle, og det er svært beklagelig. Det var ledelsens ansvar å følge opp, sier Liverud, som krever å få nullstilt lønnskuttet fra i fjor og få utbetalt pengene.

- Det lot seg ikke gjøre å få til en samlet avtale for alle ansatte i fjor, men det forandrer ikke planene våre. Det er feil å kalle dette for en dugnad. Dette er en prosess hvor vi må effektivisere på områder som kan gi selskapet bedre konkurransekraft, sier Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere