*Nettavisen* Økonomi.

Pinochet-datter arrestert

Den eldste datteren til Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet er pågrepet i USA etter å ha stukket av fra beskyldninger om skattesvik i hjemlandet.

26.01.06 00:18

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Lucia Pinochet Hiriart ble pågrepet onsdag på Dulles-flyplassen ved Washington, og blir nå forhørt av amerikanske myndigheter, melder flere nyhetsbyråer.

I hjemlandet Chile er hun tiltalt for skatteunndragelser på mange millioner samt dokumentfalskneri. Hun skulle møtt i retten mandag, men dukket ikke opp. Ifølge medier i Chile flyktet Pinochet Hiriart søndag med bil til Argentina.

Chilenske myndigheter sier de anser henne for å være på flukt og ønsker henne tilbake til Chile.

Familien granskes
Store deler av Pinochet-familien skattegranskes nå. Dette gjelder både den tidligere diktatoren, Augusto Pinochet, hans kone og barn. Det fokuseres på hemmelige bankkontoer disponert av familien.

USA har en utleveringsavtale med Chile, men det er uklart om denne dekker forholdene Pinochet Hiriart er ettersøkt for.

Regjerte i 17 år
Pinochet Hiriarts far, Augusto Pinochet (90), regjerte Chile som diktator i 17 år etter et militærkupp mot den demokratisk valgte presidenten i 1973.

Så mange som 3.000 opposisjonelle skal ha blitt drept i denne perioden og mange flere ble torturert.

En rettslig prosess mot Pinochet knyttet til disse forholdene har endt i en juridisk stillingskrig på grunn av hans sviktende helse, men skattesaken ser altså ut til å drives raskere fremover i rettsapparatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag