NA24.no

Piratene sier ja til Opticom-salg

Sist oppdatert:
Opticom-aksjonærene ser positivt på budet fra Fast på det omdiskuterte teknologiselskapet. - Dette er en fantastisk løsning for alle, sier Petter Stordalen.

Fast Search & Transfer varslet i en melding tirsdag morgen at de vil by på alle aksjene i Opticom. For en Opticom-aksje skal eierne få 5,25 Fast-aksje, samt andel i Thin Film Electronics som skal på børs.

Like etter kl 16.40 tirsdag ettermiddag kom meldingen om at Orkla, Hans Gude Gudesen, Petter A. Stordalen, Øystein Stray Spetalen og selskaper som de representerer, stiller seg positive til utspillet fra Fast.

Krever forhåndsaksept fra Keith og Fussell
" Ovennevnte aksjonærer vil gi sin forhåndsaksept til tilbudet. Dette betinger naturligvis at det gis en tilsvarende forhåndsaksept fra Fast, Robert Keith, Thomas Fussell, selskaper som de representerer og som de har mottatt støtte fra," heter det i pressemeldingen.

- Dette er en fantastisk løsning for alle parter. Denne løsningen har en bred støtte fra alle som var på generalforsamlingen sist onsdag, sier investor Petter A. Stordalen til TV 2 Nettavisen.

Dveler ikke
Stordalen har tro på at man nå kan finne roen, og utvikle de to spennende selskapene Thin Film og Fast. Dette har vært en tøff prosess, men Stordalen dveler ikke ved de få tapte slag.

- Det har vært mye frustrasjon inne i bildet, særlig sist helg. Er alt glemt nå?

- Da vil vel Lervik (John M Lervik, sjef i Fast. Red anm.) kunne si hva teller vel de tapte slag på en siersdag, sier Stordalen.

Fast krevde i sitt bud at minst 90 prosent av aksjonærene må akseptere tilbudet. I tillegg må det være minst 66,7 prosent tilslutning på ekstraordinær generalforsamling i Fast.

En rekke krav
Opticom-aksjonærene ber på sin side om at Fast frafaller kravet om ekstraordinær generalforsamling i Opticom, slik at det kan bli ro i selskapet.

Det kreves også at den midlertidig forføyning mot styret i Opticom vedrørende kjøp og salg av Fast-aksjer frafalles, i tillegg til protesten mot at det nye styret ikke skal være gyldig valgt på generalforsamlingen.

For å sikre tilstrekkelig kapital i Thin Film i forkant av en børsnotering, foreslår Stordalen, Spetalen og co en fortrinnsrettemisjon.

- Orkla, Øystein og jeg garanterer for at Thin Film skal bli tilført 50 millioner kroner, til en minimumsprising på 450 millioner kroner. De 20 største aksjonærene i selskapet vil bli tilbudt å være med på et garantikonsortium. Dette gjør vi fordi vi har tro på Thin Film, forteller Stordalen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skal det være meglerhuset Carnegie som får i oppdrag å gjennomføre emisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere