*Nettavisen* Økonomi.

Pirater kapret skip

Foto: (Scanpix)

Somaliske pirater har tatt nok et skip tilhørende Stolt-Nielsen.

11.11.08 14:26

Det er andre gang på to måneder at bevæpnede pirater med base i somalisk farvann har kapret et kjemikalietankskip i Aden-bukta mellom den arabiske halvøy og Afrika (se kart under).

NA24 - din næringslivsavis

Det er kjemikalietankskipet Stolt Strength som nå er kapret, opplyser en talsmann til Reuters. Kapringen skjedde mandag ettermiddag. I forrige uke tok pirater i samme område et skip tilhørende danske Clipper Group. Det er et mannskap på 21 filippinere på skipet.

Ifølge den filippinske sjømannsorganisasjonens UFS hjemmeside var kaprerne utstyrt med automatvåpen og panservernraketter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Piratvirksomheten i Aden-bukta har økt kraftig i år. Ifølge det internasjonale maritime byrået i FN har det vært 63 tilfeller av piratvirksomhet i området så langt i år. Fortsatt er 12 skip under kapring med over 200 sjøfolk om bord.

Kaprerne forsøker i de fleste tilfeller å presse penger av rederiet før de gir fra seg skipene i tillegg til å robbe mannskapet og skipet for verdisaker. Ifølge shippingavisen Lloyd's List skal kaprerne av Stolt Strength ha ringt eierne av skipet, Sagana Shipping på Filippinene, og informert dem om at de vil motta et krav om løsepenger senere.

EU jobber nå med å få på plass sikkerhetstiltak i området for å beskytte den meget siktige shippingruten mellom Europa og Asia via Suez-kanalen. Ifølge Reuters skal operasjonen være klar til neste måned bestående av fire til seks marinefartøyer støttet av overvåkningsfly.

Et krigsskip tilhørende den indiske marinen avverget en annen kapring i området tirsdag.

Stolt Strength seiler under filippinsk flagg, men er innbefraktet av det Oslo-noterte kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen S.A på en lengre kontrakt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.