NA24.no

(TV 2)

Planlegger terror fra baser i Norge

Sist oppdatert:
PST-sjef Jørn Holme bekrefter at det finnes noen få ekstreme islamister som bruker Norge som baser for planlegging av terroraksjoner i utlandet.

- I Norge finnes det personer som støtter terror i utlandet. De bruker Norge om base, sier PST-sjef Jørn Holme til Dagbladet.

Holme understreker imidlertid at det er en svært liten gruppe mennesker som er villige til å oppnå vold for å nå politiske mål.

- Vi mener vi har kontroll over disse miljøene, sier han.

Samfunnsansvar
Samtidig mener han det er en viktig samfunnsoppgave å hindre at unge mennesker ikke sklir ut og blir dratt mot ekstreme ideologiske miljøer. Det er spesifikt to miljøer som følges nøye av PST i dag.

- Ved siden av faren for islamistisk vold er fortsatt høyreekstremistene en gruppe vi følger nøye, sier Holme.

Moderat fare
Holme avviser at det er noen konkret terrorfare mot Norge i dag. PST vurderer terrorfaren i Norge som moderat, og det har den vært siden 1. oktober 2004.

- Moderat terrorfare er for høyt, men vi må ta på alvor at vi lever i en verden hvor faren for terrorisme er skjerpende. I dag har vi ingen holdepuntker for at et terrorangrep er på gang mot Norge, sier Holme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere