Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Playboy mister potensen

Foto: (Foto: AFP/SCANPIX)
Nedtur for eieren av Playboy-magasinet. Inntektene faller.

Det børsnoterte selskapet bak Playboy sliter. For første gang på flere år kniper det for Playboy-magasinene.

NA24 – din næringslivsavis

Playboy's magasin-divisjon tapte penger i de tre første kvartalene i 2006, og salget av blader falt. De samlede inntektene fra publisering falt med 10 prosent i samme periode, samtidig som inntektene falt med 22 prosent.

Nedtur
Reaksjonen blant investorene i det børsnoterte selskapet Playboy Enterprises Inc. førte til et fall i aksjekursen på 18 prosent i 2006, og i år er fallet ytterligere forsterket med syv prosent. Det er et uttrykk for meget beherskede forventninger til årsregnskapet for Playboy, som ventes offentliggjort senere tirsdag, melder epn.dk.

Salg
Analytikerne spekulerer allerede i drastiske skritt for å få Playboy- skuta på rett kjøl, inkludert et salg av selskapet. Umiddelbart lyder vurderingen at salg ikke er like aktuelt akkurat nå, og det er en viss tillit til at selskapet har store muligheter innenfor tv og andre digitale medier.

Hef har kontroll
Mange private investorer har vist interesse for medievirksomheter i den senere tid, og analyikerne ser oppkjøp og å ta selskapet av børsen som en realistisk mulighet. Det store spørsmålet er dog fortsatt Hefner-familiene holdning til spørsmålet.

Playboy er grunnlagt av legendariske Hugh Hefner, og sammen med datteren Christie, som er styreformann, kontrollerer familien fortsatt 70 prosent av stemmene i selskapet. Salg av selskapet vurderes som lite sannsynlig så lenge den 80-årige Hugh Hefner lever.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!