NA24.no

Pluss fra Blom

Sist oppdatert:
Nå skal de sikre lønnsomhet også i det nye året.

Kartteknologiselskapet Blom fikk et resultat før skatt på 5,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. Det er en nedgang fra 391,5 millioner kroner i samme kvartal året før.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Resultatet for fjerde kvartal 2007 inneholder salgsgevinst på 369,7 millioner kroner etter salget av Scan Subsea.

Driftsinntektene økte i perioden til 218,9 millioner kroner 186,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Driftsresultatet ble på 7,9 millioner kroner mot 403,3 millioner kroner. Før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på 32,5 millioner mot 419,4 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Kontantstrømmen fra driften var på 45,5 millionerkroner.

- Blom går inn i 2009 med en større ordrereserve enn noen sinne, og selskapet ser fortsatt god tilgang på oppdrag i en rekke markeder. Likevel vil selskapet ha en nøktern innstilling til 2009 som etter alle indikasjoner vil bli et svært utfordrende år uansett bransje. Blom jobber nå aktivt for å være forberedt til å takle en situasjon der selskapets markeder mot formodning skulle reduseres og Blom får en reell nedgang i oppdragsmengden, skriver selskapet.

De skal nå øke kontantstrømmen og redusere arbeidskapitalen. På denne måten skal de også få en god lønnsomhet i 2009.

- Med et sterk fokus på inntjening, kostnads kontroll og reduksjon av arbeidskapital, forventer selskapet god lønnsomhet i 2009 med en positiv kontantstrøm. Med utgangspunkt i en god balanse med tilfredsstillende gjeldsgrad, unike databaser og applikasjoner rettet mot et spennende marked innen mobil- og internettjenester, forventer selskapet derfor fortsatt tilfredsstillende organisk vekst, heter det i resultatrapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere