*Nettavisen* Økonomi.

Plutselig trodde Google at Hans Bru driver strippebar

Hans Bru fortviler over at kunder kan komme til å tro han driver strippebar. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Hans Bru fortviler etter at noen utga seg for å være ham og fortalte Google at utestedet hans er en strippeklubb med toppløsservering.

03.07.14 13:27

- Jeg vil vite hvem som har gjort dette og hva som var hensikten, sier Hans Bru til Bergensavisen.

I over to uker fikk man opp «Strippebar/toppløsservering» som øverste treff hvis man søkte opp Bru sin bar «Femte i Andre» på Strandkaien.

- Alle kan le av det, men det er jo steinalvorlig for meg, sier Bru, som anmeldte saken til politiet i forrige uke.

Kundene lurte
For at den lite flatterende beskrivelsen skal dukke opp på Google, må noen nemlig ha gitt seg ut for å drive baren og verifisert dette overfor nettsøkgiganten ved å ta kontroll over stedets telefon eller postboks.

Google Norge bekrefter overfor BA at de kontrollerer denne typen opplysninger ved å ringe eller å sende post til telefonnummer og adresse registrert på selskapet, før de lar noen publisere informasjon på dets vegne.

- Jeg aner ikke hvordan dette har skjedd, men flere tusen har sett annonsen og jeg har hatt folk i bardisken som tror de har kommet til en strippebar, sier Bru fortvilet.

Slettet i går
Den irriterte bareieren oppdaget feilen ved en tilfeldighet for to uker siden, og aner ikke hvor lenge den feilaktige informasjonen har stått på nettet.

Først i går fikk han rettet opp i feilen. Da svarte Google på en av flere henvendelser og ordnet opp etter å ha fått bekreftet at Bru eide baren.

I mellomtiden var han redd for hva folk skulle tro om stedet han har drevet i mange år.

- Tenk på tilreisende som har hørt om oss, og så søker de opp stedet og tenker «herregud, hva slags sted er dette, sier Bru, som også var redd for å få problemer med myndighetene.

- Toppløsservering er jo ulovlig i Norge! Så jeg underrettet skjenkekontoret og fortalte at vi jobbet fortvilet for å få det fjernet, sier han.

Skal kontrollere selv
Det ble det endelig i går, men Bru er ikke lettet ennå.

- Først vil jeg vite hvem som har gjort dette, sier han.

- Dette kan jo skje alle! Man bør gå inn og kontrollere en gang i uken hva som ligger på nettet, er Brus lærdom.

Les flere saker i Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag