*Nettavisen* Økonomi.

Poirée fikk ny jobb gjennom Facebook

Raphael Poirée ble rammet av oljekrisen i Nordsjøen og mistet nylig jobben han hadde i Aker Solutions. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Den tidligere skiskytterstjernen er i jobb igjen bare to uker etter at han fortalte på Facebook at han var blitt arbeidsløs.

30.09.15 15:27

For to uker siden skrev NA24 at Raphaël Poirée hadde tatt i bruk Facebook i jakten på ny jobb, etter at han nylig ble rammet av bemanningskuttene i Aker Solutions.

41-åringen fikk ros av arbeidslivseksperter, som omtalte Facebook-stuntet som «modig» og «tøft».

Poirée fikk raskt henvendelser fra flere bedrifter som hadde lest om situasjonen hans på Facebook og Nettavisen.

- Spennende ressurs
En av dem var avdelingsleder Bjørn Dale Lindstad i entreprenørbedriften Vassbakk & Stol.

- Vi har fått økt oppdragsmengde og trenger folk. Samtidig er Raphaël en spennende ressurs som ikke skal gå arbeidsledig, sier Dale Lindstad til NA24.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

PR-rådgiver Trond Albert Skjelbred la ut denne Facebook-statusen da Raphaël Poirée tok kontakt og fortalte at han hadde mistet jobben i Aker Solutions. Poirée delte senere statusen på sine egen FB-side. Foto: Trond Albert Skjelbred

Poirée har nå fått jobb ved bedriftens kontor i Bergen og hadde mandag sin første arbeidsdag som grunnarbeider på et prosjekt ved Flesland flyplass.

- Raphaël har ikke så mye erfaring fra denne bransjen, men han har den den rette innstillingen og lærer fort, er attesten fra Dale Lindstad.

- Føles bra å jobbe igjen
Poirée sier til NA24 at han er glad for å være i arbeid så raskt etter at han mistet jobben i Aker Solutions.

- Det var rett på jobb etter at jeg signerte kontrakt mandag. Det føles bra å jobbe igjen, og det er også bra å komme hjem på kveldene. I Nordsjøen jobbet jeg skift og var mye borte fra familien.

41-åringen forteller at han ble kontaktet av seks-sju bedrifter etter Facebook-stuntet.

- Jeg valgte Vassbakk & Stol av tre hovedgrunner: Det er en stor bedrift, de har kontor i nærheten av bostedet mitt, og mulighetene for utvikling i arbeidskarrieren min er god.

- Jeg angrer ikke på at jeg gikk ut på Facebook med historien min, det hjalp meg til å få ny jobb, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag