Gå til sidens hovedinnhold

Pokemon Go saksøkes av mann som er lei besøk av fremmede

Nå ønsker mannen å organisere et massesøksmål.

NEW YORK (Nettavisen): En mann fra New Jersey har angivelig et lommemonster i hagen sin. Nå saksøker han skaperne av Pokemon Go, Niantic Inc., for å ha plassert det der.

Den fiktive figuren i seg selv er selvfølgelig ikke plagsom, men den fører til at hjemmet til Jeffrey Marder «rennes ned» av fremmede mennesker som spiller Pokemon Go og ønsker å fange lommemonsteret.

Ifølge Bloomberg ønsker han å starte et fellessøksmål mot Niantic på vegne av alle amerikanere som blir forstyrret i sine hjem av spillere på jakt etter Pokemon Go-monstere.

I søksmålet blir det referert til at spillere går rundt på en kirkegård i Alabama og Holocaust-museet i Washington, samt til en huseier i Massachusetts som fikk mer enn et dusin besøk bare noen timer etter at spillet ble tilgjengelig i juli.

Søksmålet er tatt ut i Oakland i California.

- Minst fem individer banket på saksøkerens dør og informerte saksøkeren om at det var en Pokemon i hagen hans og spurte om tillatelse til å gå rundt i saksøkerens hage for å fange den. Den saksøkte part ignorerer åpenbart de forutsigbare konsekvensene for den virkelige verden med virtuelle Pokemon uten å be om tillatelse fra eiendomsinnehaverne, argumenterer Marders advokat i søksmålet.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken