NA24.no

Pokerspiller håvet inn nær 21 millioner

Sist oppdatert:
Nå kommer skattesmellen.

For Christopher Ulsrud har pokerspill blitt et levebrød. Ifølge en fersk dom  fra Oslo Tingrett har han håvet inn totalt 20,8 millioner kroner i spillegevinster på fire år, skriver Dagens Næringslivs papirutgave tirsdag.

Men nå har Ulsrud fått en solid skattesmell. Tingretten dømmer han til å betale drøyt syv millioner i skatt.

Bakgrunnen er denne: Ulsrud ble utsatt for bokettersyn fra 2010 til 2011. Dette resulterte i at inntektene i selvangivelsen hans ble satt kraftig opp. Ulsrud hadde oppgitt at han hadde en inntekt på totalt 5,5  millioner i skattepliktig gevinst. Men Skatteetaten mente at den skattbare inntekten reelt sett var på 20,8 millioner kroner.

De endret inntekten fra kapitalinntekt til næringsinntekt. Dette økte skattesatsen betydelig. I tillegg ble pokerspilleren ilagt en tilleggsskatt på 30 prosent for tre av ligningsårene. Etter dette saksøkte Ulsrud Skatteetaten for å få vedtaket kjent ugyldig.

Ifølge Ulsruds advokat, Knut-Olaf Skarvang i Deloitte, har han fortsatt ikke bestemt seg for om han vil anke saken.
Skarvang mener dommen setter en for lav terskel for å gå fra hobby til næringsvirksomhet.

Skatteetaten mener at Ulsrud bevisst unnlot å gi et korrekt bilde av pokeraktiviteten i selvangivelsen. Han oppga ikke at han var pokerspiller på heltid.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere