NA24.no

Pokerspiller håvet inn nær 21 millioner

Sist oppdatert:
Nå kommer skattesmellen.

For Christopher Ulsrud har pokerspill blitt et levebrød. Ifølge en fersk dom  fra Oslo Tingrett har han håvet inn totalt 20,8 millioner kroner i spillegevinster på fire år, skriver Dagens Næringslivs papirutgave tirsdag.

Men nå har Ulsrud fått en solid skattesmell. Tingretten dømmer han til å betale drøyt syv millioner i skatt.

Bakgrunnen er denne: Ulsrud ble utsatt for bokettersyn fra 2010 til 2011. Dette resulterte i at inntektene i selvangivelsen hans ble satt kraftig opp. Ulsrud hadde oppgitt at han hadde en inntekt på totalt 5,5  millioner i skattepliktig gevinst. Men Skatteetaten mente at den skattbare inntekten reelt sett var på 20,8 millioner kroner.

De endret inntekten fra kapitalinntekt til næringsinntekt. Dette økte skattesatsen betydelig. I tillegg ble pokerspilleren ilagt en tilleggsskatt på 30 prosent for tre av ligningsårene. Etter dette saksøkte Ulsrud Skatteetaten for å få vedtaket kjent ugyldig.

Ifølge Ulsruds advokat, Knut-Olaf Skarvang i Deloitte, har han fortsatt ikke bestemt seg for om han vil anke saken.
Skarvang mener dommen setter en for lav terskel for å gå fra hobby til næringsvirksomhet.

Skatteetaten mener at Ulsrud bevisst unnlot å gi et korrekt bilde av pokeraktiviteten i selvangivelsen. Han oppga ikke at han var pokerspiller på heltid.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere