NA24.no

Politi tiltalt etter T-banedrap

Sist oppdatert:
Britiske politibetjenter blir tiltalt etter å ha skutt og drept en uskyldig brasilianer på T-banen i sommer.

Politifolkene som overvåket operasjonen der Jean Charles de Menezes (27) ble skutt, blir tiltalt for å ha forsøkt å hindre etterforskningen etter drapet, skriver the Independent.

Overvåkningspoliti skal ha prøvd å skjule at de mistok de Menezes for å være Hussain Osman, som er ettersøkt for å ha forsøkt å gjennomføre en selvmordsaksjon på T-banen i sommer. Noen endret loggen som beskrev de siste minuttene i de Menezes liv slik at det virket som om overvåkningspolitiet ikke hadde gjort noe galt. Det er disse betjentene som blir tiltalt.

- Dette var et bevisst og opplagt forsøk på å svartmale skarpskytterne, og det er mye engstelse på grunn av dette i London-politiet, sier en kilde til Independent.

En rapport av politiets granskningsgruppe er nå levert til påtalemyndighetene, og konklusjonen er at alle politifolkene som var involvert kan stå overfor straffesaker. Det er Sky News som melder dette, og viser til anonyme kilder.

Den 27-årige Jean Charles de Menezes ble skutt og drept ved Stockwell-stasjonen på undergrunnen i London. Han ble skutt syv ganger i hodet.

De Menezes ble, feilaktig, mistenkt for å være terrorist. Skuddene falt 22. juli, to uker etter at 52 mennesker ble drept i terrorangrep mot London, og dagen etter et nytt, mislykket angrep.

Familien til de Menezes protesterer på at de ikke har fått innsyn i rapporten, ifølge Sky News.

Det kan ta flere måneder før det faktisk blir avgjort om det blir straffesaker mot de involverte.

Det ble først hevdet at de Menezes hadde hatt på seg en mistenkelig stor jakke, samt at han forsøkte å løpe fra politiet, men det er senere bli stilt spørsmål ved denne versjonen, fordi bilder fra et overvåkingskamera ikke ser ut til å bekrefte politiets versjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere