NA24.no

Politianmelder Adecco

Sist oppdatert:
Arbeidstilsynet politianmelder Adecco Helse for grove brudd på arbeidsmiljøloven ved to sykehjem i Oslo.

- Vi skriver på anmeldelsen nå, så detaljene er ikke klare. Men det handler om grove brudd på arbeidstidsbestemmelsene, sier avdelingsleder Pål Lund i Arbeidstilsynet i Oslo til NTB.

Det skjer etter den siste tidens avsløringer av rot med arbeidsforholdene ved Adeccos private sykehjem.

Adecco Norge varslet onsdag at direktør for Adecco Helse AS, Bård Kristiansen, trakk seg fra sin stilling.

Oslo kommune har tidligere varslet full gjennomgang av forholdene ved de private sykehjemmene drevet av Adecco.

I NRK har det kommet fram at selskapet blant annet lønner under minstelønn.

Dagbladet avslørte at sykepleiere ikke har vært innmeldt i Kommunal Landspensjonskasse (KLP), slik de er pålagt, men at Adecco likevel har tatt pensjonstrekk i de ansattes lønninger.

«Adecco har i dag kommunisert til Oppegård kommune og Oslo kommune at det også er avdekket forhold ved Greverud og Midtåsen Sykehjem som etter konsernets vurdering kvalifiserer til heving av kontraktene» skriver selskapet i en pressemelding onsdag. Etter avsløringene rundt forholdene ved Ammerudlunden sykehjem tidligere denne måneden har Adecco gått gjennom de andre sykehjemmene selskapet driver for norske kommuner.

«Gjennomgangen har så langt altså avdekket at det finnes avvik av ulik karakter også på selskapets øvrige sykehjem. Forholdene avdekket på Ammerudlunden, Greverud og Midtåsen sykehjem har alle blitt vurdert til å være av en slik karakter at vi anser at det kvalifiserer til å heve kontrakten på videre drift av disse. Vi har kommunisert dette til Oslo kommune og Oppegård kommune tidligere i dag. Direktør for Adecco Helse AS, Bård Kristiansen, erkjenner at han har kjent til forholdene over lang tid og har fratrådt stillingen» melder Adecco.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere