NA24.no

Politiet frykter MSN og SMS

Sist oppdatert:
Økokrim er bekymret for innside-chatting.

Økokrim er bekymret for stadig mer bruk av moderne kommunikasjonsmidler som SMS-meldinger på mobil og MSN-chatting på nettet.

Det kommer frem i deres trendrapport, som ble lagt frem tirsdag.

- Vi mener det er grunn til å tro at det inngås avtaler utenom den tapede samtalen som reguleres av loven, sier Økokrim-sjef Einar Høgetveit til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Innsideproblematikken er på bordet i en ny rapport til Økokrim, og i iveren etter å tjene penger bruker aktørene nye kanaler for å kommunisere.


Kompliserte og raffinert
Tirsdag sendte Økokrim ut sin «trendrapport» som summerer etatens syn på utsiktene for økonomisk- og miljøkriminalitet i Norge.

- Utviklingen i den senere tid gir grunn til å forvente at lovbruddene i fremtiden blir mer kompliserte, utfordrende og raffinerte, sier Høgetveit.

Rapporten slår fast at det er stor sannsynlighet for at grupper vil stå bak overtredelser og kriminelle handlinger i aksjemarkedet fremfor enkeltpersoner.

Vanskelig å følge
Rapporten slår fast at de allerede ser en indikasjon på at investorer samarbeider med meglere ved mer avanserte metoder. Herunder «snakkekanaler» som Microsofts MSN, og raske tekstmeldinger for å holde informasjonsflyten effektiv.

- Dette blir ikke fanget av de tradisjonelle virkemidlene som å ta opp samtalene mellom meglerne og investorene, sier Økokrim-sjefen til NA24.

Dette skjer til tross for at den endelige ordren tas imot på telefon til slutt der samtalene blir tatt opp og arkivert.

Meglergevinster
Det rettes også et søkelys på meglernes egenhandel på si av sin egen jobb.

- Det er i den senere tid registrert flere tilfeller av omgåelse og brudd på meglernes egenhandelsbestemmelser, heter det i meldingen.

- Vi har gjort flere observasjoner som vi følger nøye med, sier Høgetveit.

Enkelte meglere ønsker å dra nytte av jobbrelatert informasjon for egen vinning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere