Politiet hentet toppsjef

Politiet troppet opp på hovedkontoret til Fesil onsdag og tok med seg konsernsjefen.

15.06.06 17:41

Konsernsjef Sigbjørn Brevik i Fesil er siktet for grov korrupsjon av Økokrim. Siktelsen gjelder straffelovens paragraf 276b, som har en strafferamme på inntil ti års fengsel.

I ettermiddag ble Brevik ble varetektsfengslet i en uke på grunn av fare for bevisforspillelse i Trondheim tingrett, melder Adresseavisen/NA24 Trondheim.

Politiadvokat Tom Bertil Eriksen ba retten om å fengsle Fesil-direktøren i to uker, men fikk bare rettens tillatelse til en uke varetektsfengsling.

I tillegg til Brevik skal ytterlige to personer være siktet i saken.

- Det som opplyses offentlig om økokrims påtalevedtak legges ut på vår hjemmeside, skriver Einar Høgetveit i en SMS til NA24 iMarkedet

Finansdirektør Einar Ø. Hagen vil fungere som administrerende direktør inntil videre.

- Vi vet ikke noe mer enn det vi har sendt ut melding om, sier styreformann Cato A. Holmsen til NA24 iMarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Møtte opp på kontoret
Politiet møtte opp på hovedkontoret til Fesil i går og tok med seg Sigbjørn Brevik. De foretok også en nedlastning fra hans pc og undersøkelse på kontoret ved verket i Mo i Rana.

- Det er en trist og tragisk for Sigbjørn, sier Holmsen til NA24 iMarkedet.

Søkt om permisjon
Fesil er ikke blitt orientert av politiet om hva selve siktelsen går på. Holmsen forteller videre at de avventer avgjørelsen som kommer i retten og vil forholde seg til tiltalen når den blir kjent.

Brevik har søkt om permisjon etter å ha blitt hentet av politiet.

Styreformannen er på vei til Zurich i et allerede tidligere avtalt møte med de to største aksjonærene i Fesil, Gurta og Hafslund. Holmsen sier at de selvfølgelig vil orientere og diskutere saken med eierne.

Dette er Fesil:
Fesil-konsernet er fra sin base i Trondheim en av verdens ledende produsenter av ferrosilisium (FeSi) og silisiummetaller. FeSi er en viktig faktor i blant annet produksjonen av rustfritt stål, mens SiMetall benyttes i produkter innenfor kjemi-, aluminiums- og elektronikk industrien.

Gruppens virksomhet er konsentrert rundt de tre norske smelteverkene Holla Metall på Kyrksæterøra, Lilleby Metall i Trondheim og Rana Metall i Mo i Rana.

Produksjonen er i hovedsak rettet mot spesialprodukter inkludert granulerte og raffinerte kvaliteter av legeringene. Produksjonen er som all annen smelteverksvirksomhet avhengig av store mengder elektrisk kraft. De høye strømprisene påførte selskapet i fjor en klar svekkelse i resultatene. Omsetningen endte på drøye 2,2 milliarder kroner i 2005.

FESIL ASA ble notert på Oslo Børs i juni 1995, og konsernet kontrolleres i dag av Gurta AG (CHF) med 51,8 prosent av aksjene. Nest største aksjonær er Hafslund Invest AS med 36,4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.