NA24.no

Politiet kan bli koblet inn

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sps fakturafloke er ikke løst.

Tirsdag ble Sp-toppene Liv Signe Navarsete og Terje Riis-Johansen grillet i Stortinget.

De mye omstridte pengegavene fra Eidsiva Energi og Troms Kraft på til sammen 700.000 kroner til Senterpartiet sommeren 2009 sto i fokus - igjen.

Begge selskapene mottok fakturaer der det konkret var spesifisert hva pengene skulle gå til, skriver Dagens Næringsliv.

Troms Kraft fikk en faktura med ordlyden «Prosjektstøtte» - Deltakelse i prosjektet Fornybar Energi», mens Eidsiva fikk en faktura med: «Støtte til prosjekt for fornybar energi».

Både Eidsiva Energi og Troms Kraft mente at pengene var øremerket til å dekke utgiftene til fornybarprosjektet, men Sp lot pengene gå rett i partikassen og regnskapsførte det som partistøtte.

- Politiets avgjørelse
- Politiet må på selvstendig grunnlag vurdere om det er «skjellig grunn til mistanke», slik at Økokrim bør se på saken, sier leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen Anders Anundsen (Frp) til Nettavisen.

- Det er ikke naturlig at vi politikere oppfordrer til det slik saken står nå, sier han til Nettavisen .

Egebergs slagplan
Allerede 10. desember 2008 hadde partiledelsen - med tidligere generalsekretær Ivar Egeberg i spissen - klekket ut en plan for hvordan de kan få inn ekstra penger ved å løfte fokuset på «fornybar energi» i valgkampen.

Les også: Riis-Johansen ble informert i en e-post i 2008

Egeberg bekreftet overfor Nettavisen at han orienterte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen om «Fornybar-prosjektet» i en mail 8. desember 2008.

Les Slettans blogg: Senterpartiets triksekultur

Egeberg trikset penger
- Ivar Egeberg konstruerte feilaktig noen prosjekt for å skaffe penger til partiets valgkamp. Han prøvde å trikse med penger ved siden av loven og gjeldende bestemmelser, uttalte professor Frank Aarebrot til Nettavisen 14. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere