NA24.no

Politiet kaster ut husokkupanter i Oslo

En campingvogn fraktes bort under onsdagens aksjon der Oslo-politiet kastet ut husokkupanter fra St. Halvards gate 27 i Gamle Oslo.
En campingvogn fraktes bort under onsdagens aksjon der Oslo-politiet kastet ut husokkupanter fra St. Halvards gate 27 i Gamle Oslo. Foto: Peter Tálos (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gikk til aksjon med motorsag og avbitertang.

Oslo (NTB): Oslo-politiet utstyrte seg onsdag morgen med motorsag og avbitertang i en aksjon for å kaste ut husokkupanter fra Brakkebygrenda i Gamle Oslo.

Beboerne som holder til i kollektivet de kaller Brakkebygrenda i St. Halvards gate 27 i Gamle Oslo, ble møtt av flere titall politifolk med støtte fra Delta-gruppen.

Aksjonen ved 9-tiden onsdag morgen gikk rolig for seg, men minst én person ble pågrepet, skriver Dagbladet.

Facebook la kollektivet onsdag morgen ut følgende melding: «Brækkers blir angrepet av snuten og trenger støtte mot utkastelse! Spre for faen! Bbg is being attacked by police now and needs support against eviction! Spread!»

Ifølge NRK var rundt 20 politifolk, noen utstyrt med motorsag og avbitertang, med i aksjonen.

Okkupanter i det samme kollektivet ble kastet ut også i 2008. I vinter fikk de nytt varsel, denne gang med frist til å komme seg ut innen 1. februar.

Okkupantene inntok det som var en branntomt første gang i 2000 og har siden utstyrt området med trehytter og campingvogn. Okkupantene har tidligere uttalt at de med Brakkebygrenda har etablert et byøkologisk og miljøvennlig alternativ til storsamfunnet, og et sted hvor folk som ikke kommer inn på boligmarkedet, kan bo. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere