NA24.no

Foto: Tommy H. S. Brakstad

Politiet klarer ikke å stanse domenehai

Sist oppdatert:
- Det er problematisk for politiet at han gjennomgående benytter seg av et domenenavn som henspiller på namsmannen.

Namsmannen.com, namsmannen.org, namsfogden.net og namsmannen.net har navn som lett kan forveksles med den offentlige etaten med samme navn.

Nettsidene som drives av samme mann, tilbyr dyre forbrukslån og en døgnåpen telefonisk gjeldsrådgivning til 26 kroner per minutt.

Politidirektoratet har forsøkt å få stanset sidene. Så langt har de ikke lykkes. Direktoratet oppfordrer mannen til å overlevere domenene frivillig til staten.

- Målgruppen for nettsidene er internettbrukere som kan være i en sårbar livssituasjon, skriver direktoratet i et brev som de har sendt mannen bak nettsidene.

Vurderer rettslige skritt

Politiet synes det er problematisk mannen gjennomgående benytter seg av et domenenavn som henspiller på namsmannen/namsfogden.

- Dersom NN ikke besvarer denne henvendelse vil Politidirektoratet vurdere rettslige skritt i sakens anledning, fortsetter brevet.

Nå er det snart fem måneder side brevet ble sendt mannen. Nettsidene er fortsatt aktive og mannen har ikke besvart henvendelsen fra Politidirektoratet.

Har personlig inkassobevilling

Nettavisen ble kontaktet av en leser som oppdaget nettsidene. Tipser ønsker å være anonym, men forteller at hun hjelper en bekjent som har havnet i økonomisk trøbbel. På jakt etter kontaktinformasjon til den lokale namsmannen dukket sidene opp.

Saken har også blitt omtalt tidligere. Lensmann Bjørn Hoff i Nannestad og Gjerdrum tok i februar 2012 til orde for å få stoppet namsmannen.com. Det skrev Romerikes Blad.

Nettavisen NA24 har de siste dagene gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med gjeldsrådgivningstelefonen og mannen bak nettsidene. Ingen svarer.

«Alle våre rådgivere har flere års inkassoerfaring og har personlig inkassobevilling fra Kredittilsynet», skriver Namsmannen.com.

Ikke villedende

Finanstilsynet bekrefter at mannen har personlig inkassobevilling. Så lenge han følger norsk lov gjelder denne livet ut.

Forbrukerombudet har også mottatt klage på nettsidene. Ombudet mener det kommer tydelig fram at dette er en privat side, og at folk ikke blir villedet til å tro at det er en offentlig etat som står bak siden.

Mannen har også registrert Tvangssalg.net, Betalingsanmerkning.com og Gjeld.net.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere