NA24.no

Politiet lar trygdesvindlere slippe unna

Foto: Øystein Dahl Johansen
Sist oppdatert:
Flere saker henlegges.

Vestfinnmark politidistrikt klarer ikke å håndtere alle trygdesvindelsakene i distriktet og henlegger derfor flere av dem. Nav mener dette er problematisk og ber statsadvokaten om å omgjøre henleggelsene.

Én av de henlagte sakene handler om at en person urettmessig skal ha fått rundt 1 million kroner fra Nav. Saken er alvorlig, ifølge politiet, men er bare én av flere som nå er blitt henlagt, melder NRK.

– Vi har såpass mange av denne typen saker at vi ikke har mulighet til å etterforske alt. En del av dette begynner å bli gammelt, og det er også grunnen til at vi har valgt å gjøre det vi har gjort, sier påtaleleder Morten Daae i Vestfinnmark politidistrikt.

Navs kontrollorgan Nav Kontroll mener det er problematisk at saker ikke blir ferdig etterforsket og har bedt statsadvokaten om å omgjøre henleggelsene.

– Dette har med tilliten til vårt velferdssystem å gjøre. Derfor synes vi det er bekymringsfullt at denne type saker henlegges, sier fungerende leder Dag Erik Lindquister i Nav Kontroll nord.

Statsadvokatene i Troms og Finnmark har foreløpig ikke vurdert klagen fra Nav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere