NA24.no

Politiet leter etter Lime-millioner i utlandet

SITTER FENGSLET: Lime-gründer Sajjad Hussain skal ha blitt presset for en million av to tidligere ansatte. Kort tid senere ble han pågrepet og siktet for grov menneskehandel. Foto: Dagligvarehandelen
SITTER FENGSLET: Lime-gründer Sajjad Hussain skal ha blitt presset for en million av to tidligere ansatte. Kort tid senere ble han pågrepet og siktet for grov menneskehandel. Foto: Dagligvarehandelen (Dagligvarehandelen)
Sist oppdatert:
Politiet mistenker at siktede i Lime-saken har investert millioner av kroner i flere land, blant annet i Tyrkia og Pakistan.

– Etterforskningen har pågått en god stund, og jeg kan bekrefte at vi jobber med å kartlegge eierskap til objekter også i utlandet og pengespor dit. Vi mistenker at verdier er ført ut av Norge, sier påtaleansvarlig Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Han vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på bestemte land eller gå ut med andre opplysninger, men etter det Dagbladet erfarer, er blant annet eiendomskjøp i Tyrkia i politiets søkelys.

Politiet undersøker også sporene etter store beløp som har havnet i Pakistan, der mange av de siktede har fastboende slekt, skriver avisen.

I forrige uke aksjonerte politiet mot 20 Lime-butikker på Østlandet. Politiet mistenker grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden. Onsdag ble 19 personer pågrepet, og til sammen 13 personer sitter nå i varetekt.

En av disse er eneeieren av Lime-kjeden, Sajjad Hussain, som ble pågrepet på Oslo lufthavn i august da han var i ferd med å forlate landet. Han har sittet i varetekt siden da og godtok mandag to nye uker i varetekt i full isolasjon.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere