*Nettavisen* Økonomi.

Politiet skjøt mot hagledesperado

Foto: Kjetil Mæland (TV 2 Nettavsien)

Politiet valgte selv å løsne skudd mot mannen som gikk amok på Statoil-stasjonen på Kjeller onsdag morgen.

15.03.06 10:20

LILLESTRØM/OSLO (TV 2 Nettavisen): Da politiet kom til Statoil-stasjonen på Kjeller onsdag morgen, ble de straks beskutt. En politimann og to andre personer ble truffet i ansikt og ryggen. Ingen av de ansatte på bensinstasjonen skal være blant de skadde.

- Politiet løsnet skudd. I hvilken retning og grad skuddene ble avfyrt, vil den videre etterforskningen vise, sa politimester Jørgen Høydal i Romerike politidistrikt på en pressekonferanse på Lillestrøm onsdag formiddag.

Uvisst hvem som skjøt først
Han kunne ikke svare på hvem som skjøt først, politiet eller hagledesperadoen.

- Det vil den videre etterforskningen vise, sa Høydal.

Spesialenheten for politisaker, tidligere Sefo er nå innkalt og skal etterforske skyteepisoden på Kjeller. En av politiets egne menn ble truffet av et skudd fra haglen. Han skal ikke være livstruende skadd.

Politiet fikk melding om at en mann hadde stengt døren på Statoil-stasjonen på Kjeller klokken 06.45 onsdag morgen. Politiet fikk også melding om at mannen var bevæpnet med en hagle og politipatruljene fikk beskjed om bevæpning.

Da de ankom stedet hadde mannen allerede skutt vilt rundt seg. Etter å ha skutt mot politiet og selv blitt beskutt, stakk han fra stedet i en Toyota Hiace. Klokken 07.30 ble bilen observert like i nærheten. Kort tid senere ble mannen pågrepet inne på flyplassområdet på Kjeller.

Avhøres onsdag
- Så langt vi vet er ikke gjerningsmannen truffet av politiets skudd. Kun en av politibetjentene på stedet åpnet ild, sa politimesteren til pressen.

Politiet kunne onsdag formiddag ikke si noe om hva årsaken til skuddramaet var, eller hva som utløste skuddene. Den pågrepne mannen skal ikke være tidligere straffedømt.

Politiet håper på å kunne avhøre gjerningsmannen i løpet av dagen, avhengig av hans tilstand.

- Jeg ser på dette som meget alvorlig. Politiet er i en risikogruppe som er utsatt for et stadig hardere kriminelle miljø, enten om det er kriminalitet eller vanlige mennesker som er ute av balanse, sa politimesteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.