NA24.no

Politiet stengte kiosk etter Nettavisen-avsløring

- Vi stengte kiosken på Tøyen. Han er også tidligere dømt for trygdemisbruk, da han jobbe svart på kiosken, samtidig som han mottok NAV-midler.

Politiet gikk til aksjon mot en kiosk sentralt i Oslo mandag, etter at Nettavisen avslørte at det blir solgt smuglersigaretter over disk fra kiosken. (Se video i toppen av saken.)

LES HER: Her går kioskeieren løs på Nettavisen

- Vi var der oppe i går. Vi stengte kiosken på Tøyen, da det ble gjort beslag i smuglersigaretter. Personen bak disken innrømmet at de solgte smuglersigaretter for 50 kroner pakken, sier politissjef Kåre Stølen på Grønland politikammer til Nettavisen.

Trygdesvindel
- Han var ikke eieren nå, men var det tidligere. Han er også tidligere dømt for trygdemisbruk, da han jobbet svart på kiosken, samtidig som han mottok NAV-midler, fortsetter Stølen.

- Er kiosken fortsatt stengt?

- Det vet jeg ikke. Vi har bare fullmakt til å stenge kiosken for en kort periode, sier Stølen.

- Burde ikke politiet ha lov til å stenge mer varig, når dere oppdager slike alvorlige lovbrudd som det å selge smuglersigaretter er?

- Det er opp til retten å avgjøre. Vi sender nå rapporter til de involverte etater, men det vil trolig ta tid før vi får en avklaring, sier Stølen.

(Saken fortsetter under bildet)

- Vi var dere opp i går. Vi stengte kiosken på Tøyen, da det ble gjort beslag i smuglersigaretter. Personen bak disken innrømmet at de solgte smuglersigaretter for 50 kroner pakken, sier politissjef Kåre Stølen på Grønland politikammer.

En milliard smuglersigaretter
I mars i år avslørte Nettavisen at den samme kiosken solgte smuglersigaretter. Da la kioskeieren alle kortene på bordet.

LES HER: Her blir han tatt på fersken

Norge flommer over av smuglersigaretter, som nå utgjør nesten 30 prosent av det totale sigarettforbruket i Norge.

Dette er tre ganger så mye som tidligere anslag, viser en ny undersøkelse fra konsulent- og revisjonsfirmaet KPMG.

- Tallene er skremmende og de sjokker oss. Vi har visst lenge at Norge er et eldorado for profesjonelle smuglere og at mange fristes til å ta med litt ekstra fra utlandet på grunn av den høye prisen på sigaretter, men en milliard sigaretter er et utrolig høyt tall, sier informasjonsdirektør Christian Angell i Philip Morris Norge til Nettavisen.

LES HER: Selges en milliard smuglersigaretter i Norge årlig

Denne kiosken sentralt i Oslo ble stengt mandag av politiet som følge av Nettavisen-avsløring.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere