NA24.no

Politikere advarer kraftbransjen

Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politikerne reagerer etter at kraftselskapene - til tross for vannmangel - har eksportert mer strøm enn de har importert.

GRATIS OPPSETT:NA24 på mobil

Til tross halvtomme vannmagasiner har kraftselskapene så langt i år eksportert mer strøm enn de har importert, skriver Aftenposten.

Bare i april og mai ble det importert mer strøm til Norge, enn det som ble solgt til andre land. Kraftselskapene har de sju første måneder av året eksportert netto 1, 5 terrawattime (TWh).

Folk flest kan forvente seg langt høyerre strømregninger i tida som kommer.

Rødgrønne regjeringspolitikere gir nå signaler om at det kan være aktuelt med økt statlig styring. Regjeringen skal evaluere energiloven som i dag tillater langt mer markedsøkonomi i kraftindustrien enn tidligere.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette bør ikke overraske noen. Kraftselskapene har ingen andre forpliktelser enn å selge strømmen når de får godt betalt for den. Slik fungerer markedet. Vi har fraskrevet oss ansvaret, sier Senterpartiets energipolitiske talsmann, Ola Borten Moe, til avisen.

Han sier han er tilhenger av sterkere statlig styring. Tore Nordtun (Ap) mener at det kan være aktuelt å gi kraftselskapene et større ansvar for forsyningssikkerheten. Også Heidi Sørensen (SV) mener offentlig eide kraftselskaper kan ta mer samfunnsansvar enn de gjør i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere