NA24.no

Politikere skryter av norske muslimer

Sist oppdatert:
Det var nærmest hallelujastemning på Stortinget for norske muslimers opptreden i forbindelse med de siste dager opptøyer.

Norske muslimer fikk i dag ros fra både Høyre, KrF og regjerningspartiene for måten de har opptrådt på etter trykkingen av de satiriske Muhammed-tegningene.

- Vi vil gi en honnør nettopp til den opptredenen som muslimer i Norge har vist. De har forsvart ytringsfriheten selv om det ikke er tvil om at de føler seg krenket og dypt såret, sa Høyre-leder Erna Solberg fra Stortingets talerstol.

KrF-leder Dagfinn Høybråten advarte mot tendensen til å skjære alle over en kam. Han kritiserte igjen trykkingen av tegningene og kalte det et soloutspill, uklokt og uskjønnsomt. Men også han hyllet norske muslimer.

- Islamsk råd fortjener honnør for sin opptreden, sa Høybråten, som også skrøt av Stoltenberg.

- Vi står sammen med dere, sa han.

Også Frps Siv Jensen berømmet regjerningen for sin opptreden.

- Det er viktig å gi regjeringen arbeidsro slik at de kan sikre diplomatiet og vårt militære personell, sa Jensen.

Hun varslet på sin side at hun vil ha en bre debatt om utlendingers integrering i det norske samfunnet når gemyttene har roet seg.

- Vi må ta en debatt som griper langt inn i norsk integreringspolitikk. Vi må aldri gå på akkord med grunnleggende verdier i det norske samfunnet, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere