*Nettavisen* Økonomi.

Politikernes nye jaktområder

Politikerne inn i bloggkampen.

14.01.09 10:19

Norske bloggere er så smått begynt å tjene penger og får godt med spalteplass i pressen. Nå har også norske politikere begynt å se mulighetene i å blogge og levere saker til bloggerne.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Og da kan det kanskje være greit å vite hvilken tunge de ulike vevloggerne taler med. Nå er det utarbeidet en oversikt som viser tilhørighet til de mange ulike skribentene.

Les også: Frir til bloggere

Internettdesigner Karl Philip Lund har laget oversikten. Han skal også kurse politikerne i strategi på nettet.

- I forbindelse med kurset Webstrategi for politikere, jobber jeg med å lage en oversikt over alle bloggere som er løst eller fast tilknyttet de ulike partiene.

Spent på norske politikere
Han har så vidt begynt å samle dem og har så langt har han plassert litt over 70 bloggere.

- Jeg ble fascinert av Barack Obama for et par år siden og har fulgt valgkampen hans med argusøyne fra midten av 2007.

Lund jobber til daglig som rådgiver hos webutviklingsselskapet IXD. Han synes det har vært interessant å følge den amerikanske valgkampen og Barack Obamas bruk av blogging, Facebook, e-post og video til å engasjere velgerne.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Blogging gir politikere en unik mulighet til å kommunisere direkte med folket. Det blir spennende å se hva de norske politikerne har lært av Obama, fortsetter han.

Høyre lengst
Ideen om å lage en oversikt over norske politiske blogger fikk han i forbindelse med research for et kurs han skal holde i Webstrategi for politikere i slutten av januar.

- Jeg saumfarte internett på jakt etter personer tilknyttet politiske partier som blogget og slet med å finne en oversikt. Siden jeg ikke fant noen gode oversikter, lagde jeg en oversikt selv.

Han mener Høyre er det partiet som er kommet lengst på bloggfronten, men mener også at de andre partiene er på frammarsj.

- Vi kommer antakeligvis til å bygge ut oversikten og starte en ny tjeneste som blir å finne på www.valgprat.no som har som mål å gi folk en oversikt over hva politikerne blogger om.

Se oversikten over politikerbloggerne her

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag