Spesialenheten for politisaker er ferdig med etterforskningen av kollisjonen mellom en trikk og en politibil i Oslo natt til 11. juli i år.

– Politimannen får et forelegg på 7000 kroner, opplyser juridisk rådgiver Rune Fossum i Spesialenheten til Nettavisen.

Uaktsom oppførsel

I avgjørelsen påpeker Spesialenheten at føreren av politibilen enten var uoppmerksom eller at han holdt en for høy hastighet da han kjørte inn i krysset på rødt lyssignal, eventuelt begge deler.

Politibilen kjørte utrykning til et pågående sykkeltyveri, og oppdaget ikke trikken fra høyre før kollegaen hans varslet om den.

Selv om han hadde lav hastighet klarte han ikke å bremse før han var i trikkeskinnene.

– En slik opptreden anses som uaktsom. Det ble videre lagt vekt på at det ikke var noe å bebreide trikkefører «B» for i situasjonen og at trikken fulgte hovedretningen på veien og således ikke hadde en uventet eller spesiell vinkel gjennom krysset, heter det i påtalevedtaket fra Spesialenheten.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

– Det var intet ved politioppdraget som «A» var på vei til som tilsa at det var nødvendig å komme spesielt fort frem for å sikre liv eller helse, fortsetter vedtaket.

(Saken fortsetter under.)

Likevel, saken var ikke så alvorlig at politimannen mister lappen, mener Spesialenheten.

Fikk bruddskader

Oslo politidistrikt opplyser til Nettavisen at saken ikke får noen konsekvenser for ansettelsesforholdet til politimannen.

– Han som kjørte bilen har vedtatt og akseptert forelegget, og sånn sett har ikke vi noen kommentarer til det. Han får ta den straffen Spesialenheten gir, og har akseptert det. Sånn sett er det en erkjennelse av å ha opptrådt i strid med trafikkreglene, sier pressevakt Roar Hansen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Kollegaen ble sittende fast i politibilen og ble påført bruddskader i hofteregionen etter ulykken. En passasjer på trikken ble sjekket av ambulansepersonell på stedet og deretter kjørt til legevakt.

Les også: Politimann mister lappen og får bot etter politibil-krasj