*Nettavisen* Økonomi.

Politimann siktet i korrupsjonssak

En politimann i Asker og Bærum politidistrikt er siktet for mulig brudd på taushetsplikten. I samme sak er en tidligere journalist siktet for grov korrupsjon.

26.06.15 17:57

Forrige fredag ble en journalist varetektsfengslet i to uker siktet for grov korrupsjon.

Nettavisen fikk tidligere i uken opplyst fra kilder at en politimann også er siktet i saken. Men både Spesialenheten for politisaker, og politiet i Asker og Bærum politidistrikt har holdt fullstendig lokk på saken.

Fredag ettermiddag bekrefter politimester i Asker og Bærum Nettavisens opplysninger.

- Jeg kan si at Spesialenheten etterforsker en sak som har fogreininger til saken med den siktede journalisten, sier politimester Terje Nybøe til Nettavien.

- Men det er en politimann som er siktet i saken, hva kan du si om det?

- Jeg kan bekrefte at Spesialenheten etterforsker en sak mot en person med tilknytning til Asker og Bærum politidistrikt.

Den siktede politimannen er ikke pågrepet, men Nybøe ønsker ikke å si noe om vedkommende er suspendert.

- Den det gjelder er siktet for mulig brudd på taushetsplikten, mer enn det ønsker jeg ikke å si.

Saksbehandlingsfeil

Fredag ettermiddag bekrefter også etterforskningsleder i Spesialenheten Liv Øyen Nettavisens opplysninger.

- Spesielenheten har siktet en politiansatt for mulig tausetsbrudd i forbindelse med en sak som etterforskes i Asker og Bærum politidistrikt. Vår etterforskning er i en tidlig fase og vi kan ikke gi ytterligere opplysninger.

Den korrupsjonssiktede journalisten anket tingrettsavgjørelsen om varetektsfengsling i to uker. I dag bestemte Borgating lagmannsrett at fengslingsspørsmålet må behandles på nytt i Asker og Bærum tingrett.

- Lagmannsretten har opphevet tingrettens kjennelse og saken må behandles på nyt. Årsaken er at tingrettens begrunnelse for varetektsfengsling var mangelfull, ifølge lagmanssretten, opplyser Nybøe.

Den siktede journalistens forsvarer Jonny Sveen hadde ikke anledning for å svare på spørsmål da Nettavisen tok kontakt fredag ettermiddag. Men hans klient har nektet for å ha gjort noe straffbart.

Mer detaljer om siktelsesgrunnlaget er uklart, ettersom mediene verken har fått innsyn i kjennelsen fra tingretten eller lagmannsretten. Nettavisen og Dagbladet anket avgjørelsen om innsyn i kjennelsen fra tingretten og vant fredag frem.

Den korrupsjonssiktede mannen i 50-årene har tidligere jobbet i riksdekkende medier, men har senere drevet med annen virksomhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.