Politimann skutt på Kjeller

En politimannen er skutt i hodet og to andre er skadet etter at en mann gikk amok med hagle på Kjeller.

15.03.06 09:10

KJELLER/OSLO (TV 2 Nettavisen): - En polititjenestemann er skutt i hodet og er brakt til Akershus universitetssykehus. I tillegg er to sivile skutt. En av dem, en mann, er brakt til Akershus universitetssykehus. Den andre skal være lettere skadd, sier politiadvokat Nikolas Nyhus ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Se gratis web-tv om saken her.

Ifølge sykehuset er ingen alvorlig skadd.

Politiet har innkalt til pressekonferanse på politihuset i Lillestrøm kl. 09.00.

- Ingen skal være alvorlig skadd. Vi kommer med mer informasjon etter hvert, sier kommunikasjonssjef Bjørn Erling Christiansen ved Akershus universitetssykehus til TV 2 Nettavisen.

Stakk fra stedet i varebil
Skyteepisoden skjedde på en Statoil-stasjon på Kjeller. Gjerningsmannen har stukket fra stedet og politiet jaktet på en varebil av typen Toyota HiAce. Denne bilen skal nå være funnet i Elvengveien bare noen få hundre meter unna åstedet.

Gjerningsmannen ble kvart over åtte pågrepet inne på flyplassområdet på Kjeller, melder Romerikes Blads nettutgave.

Politiet har så langt ikke bekreftet at det er gjerningsmannen som er pågrepet, men viser til pressekonferansen som avholdes klokken 09.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Mæland

Åtte til ti skudd
Et vitne forteller til TV 2 Nettavisen at han hørte åtte til ti skudd onsdag morgen.

- Det var hvertfall flere enn fem skudd, men færre en tyve. Det kom masse politi og også et helikopter, men vi har ikke fått noen informasjon, sier vitnet, som jobber like ved åstedet.

- En mann kranglet med noen på en bensinstasjon på Kjeller. Tilsynelatende uten grunn gikk han og hentet en hagle i bilen, og skjøt vilt rundt seg mot alle som var i nærheten. En kollega ble truffet i hodet, og en annen person ble skutt i ryggen. En tredje person skal også være skadet, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til NTB.

To biler ble også truffet av skuddene.

Ved Statoil-stasjonen står det en eldre blå stasjonsvogn. Den er skutt på med flere skudd. I tillegg står det en grønn maxitaxi der, som også er truffet av flere skudd, blant annet i vinduet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.