*Nettavisen* Økonomi.

Pondus tar verden med storm

Lesere i flere land tar bølgen for norske tegneserier.

19.08.08 08:05

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Strand Comics AS mer enn doblet overskuddet fra 2006 til 2007. Pondus' og Nemis skandinaviske og britiske salgssuksess har æren for den gode utviklingen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi er kjempefornøyde med utviklingen. Alle seriene - altså Pondus, Nemi, Rocky, Rutetid og Riskhospitalet - selger bedre og bedre, og vi ekspanderer i verden og i avisene, sier agent Håkon Strand til NA24 Propaganda.

Overskudd: 4,5 mill.
Selskapet hans endte med knallresultat på bunnlinjen. Overskuddet i 2007 var på drøye 4,5 millioner kroner, mot drøye to millioner i 2006.

i fjor omsatte han tegneserier for om lag ni millioner kroner, mot 7,5 millioner året før. Likevel er han ikke redd for at markedet er mettet - enda.

Rocky på TV
- Utfordringen vår er å bruke nye kanaler for å eksponere seriene. Vi er nå inne i totalt 15 land, og selger striper til over 300 aviser. Men nye markeder dukker opp, sier han, før han fortsetter:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Avisenes helgebilag er gunstige for større plass til seriene. Seriene etterspørres også mer og mer på nettet. I tillegg har vi et spennende prosjekt på gang. Rocky kommer i en 13 episoders TV-serie på NRK3 fra og med 10. september. Serien har 10-årsjubileum, og vi vil også komme med en jubileumsbok i den anledningen.

Selv om alle seriene øker omsetningen, er det imidlertid Frode Øverlies Pondus som skal ha mesteparten av æren for Strand Comics' gode resultat.

Økte omsetning 430 prosent
NA24 Propaganda skrev tidligere i sommer om Strand & Øverli ANS, som er det ansvarlige selskapet til mennene bak den populære tegneserien Pondus. I 2007 gikk selskapet enorme 20,2 millioner i overskudd.

Det er nemlig salget som har økt betydelig. Folket digger AC-DC-entusiasten og Liverpool-supporteren Pondus mer enn noensinne. Salget gikk til himmels i 2007.

I 2006 omsatte Strand & Øverli ANS for 3,5 millioner kroner. I 2007 var omsetningen 15,2 millioner kroner. Det er en økning på elleville 430 prosent!

Strand Comics eier 40 prosent av selskapet, og kunne med det dra inn millioner på Pondus-salget.

Muligheter i utlandet
Grunnen til at overskuddet i morselskapet ikke er like høyt, er ifølge Strand at alle driftskostnader og lønninger inngår her. Selskapet har sju ansatte, og driver agentvirksomhet for tegnere, salg av tegneserier og investeringsvirksomhet.

Strand har tro på fortsatt god utvikling.

- Selv om vi nærmer oss et mettet marked her til lands, er vi inne i mange spennende markeder rundt om i verden. Spesielt Nemi selger for eksempel bra både i England og i USA, og her er mulighetene mange. Hadde vi jobbet like hardt i ett utland som vi gjør i Norge, kunne vi vokst enormt, men innsatsen blir jo fordelt på flere land, forteller Strand.

Strand tok ut 580.000 kroner i lønn i fjor.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.