NA24.no

Populær vinimportør

Ekjord slukker tørsten til stadig flere nordmenn.

Vivi og Nils Ekjord sørger for at stadig flere nordmenn får noe å fylle i glasset. Vin- og brennevinsimportøren tredoblet nesten omsetningen i fjor, men Ekjord AS flyter på finansinntektene.

NA24 – din næringslivsavis

Selskapet selger vin- og brennevin til Vinmonopolet og hotell- og restaurantmarkedet i Norge. Fra 2006 til 2007 steg omsetningen betydelig, ifølge årsregnskapet.

I 2006 var omsetningen på 101,8 millioner kroner. Dette økte til nesten tre ganger så mye i 2007, da tallet endte på 282,5 millioner kroner.

Driftsresultat i kjelleren
Den knallsterke omsetningsøkningen til tross, galopperende kostnader sender driftsresultatet rett i kjelleren.

Av en omsetning på nesten 300 millioner kroner, endte driftsresultatet på minimale 511 927 kroner. Dette er en kraftig nedgang fra 2006, da tilsvarende tall var over 16,6 millioner.

Årsresultatet før skatt får seg også et kraftig skudd for baugen. I 2006 landet dette på svært pene 48 millioner kroner, etter store finansinntekter. I fjor er dette barbert til nærmere en femtedel, 10,7 millioner kroner.

Reddes av finansinntekter
Igjen er det finansinntektene som redder dagen, med et utbytte på 9,78 millioner kroner fra selskapet Sucra. Tidligere utbytter fra dette selskapet der Ekjord hadde 7,7 prosent eierandel har bidratt til at Ekjord har holdt hodet over vannet – eller vinen – i dette tilfellet.

Sucra ble imidlertid oppløst i år.

Ekjord AS kontrolleres av Vivi og Nils Ekjord som sitter på a-aksjene gjennom selskapet Vinek AS, mens daglig leder Nicolay Ekjord sitter på halvparten av b-aksjene i selskapet, som for øvrig er utbytteberettiget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere