NA24.no

Populære eiendomsaksjer

Sist oppdatert:
Det manglet ikke på interesse da Norwegian Property ba om ekstra midler.

Reparasjonsemisjonen i Norwegian Property ble over ni ganger overtegnet. Aksjonærene har vist stor interesse for den etterfølgende emisjonen i eiendomsselskapet Norwegian Property.

NA24 - din næringslivsavis

Opprinnelig fikk aksjeeierne anledning til å tegne seg for 50 millioner aksjer der tegningskursen var satt til 6 kroner per aksje. Det ville gi selskapet 300 millioner kroner. Interessen var stor og selskapet har mottatt tegning for nærmere 452 millioner aksjer. Det ville gitt 2,7 milliarder kroner i ny kapital, og emisjonen ble over ni ganger overtegnet.

Reparasjonsemisjonen var ment å hindre at aksjonærene ble urettmessig vannet ut etter at de gjennomførte en rettet emisjon på 1,2 milliarder kroner i juni.

Det var en populær emisjon ja, sier finansdirektør Mari Tjømøe i Norwegian Property til NA24.

- Angrer dere på at dere ikke spurte om mer?

- Det er alltid en vurdering det der, og det er ulike effekter å tenke på. Isolert sett er en stor emisjon en fordel, forteller Tjømøe til NA24.

Selskapet har ikke helt fått oversikten om hvem som har tegnet seg i emisjonen, men det har vært stor pågang fra flere enn aksjonærene.

- Det ser ut til å ha vært god oppslutning rundt de som har preferanse rettigheter og stor interesse fra eksisterende aksjonærer og utlandet. Det har også vært flere investorer som ikke har aksjer i dag som vist interesse, sier Tjømøe.

Det ligger an til at det er de med tegningsrettigheter og aksjonærene som vil få tildelt aksjer.

Alle pengene de får inn gjennom emisjonene skal benyttes i sin helhet til å nedbetale gjeld.

Norwegian Property har fått hjelp av Arctic Securities, Pareto Securities og Pareto Private Equity som tilretteleggere for emisjonen

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere