NA24.no

I hjertet av Bangkoks finansdistrikt i bydelen Sathorn finner vi KGI Thailand (grønn bygning til venstre). KGI Thailand er en del av den Taiwanske meglerkjempen KGI. 
I hjertet av Bangkoks finansdistrikt i bydelen Sathorn finner vi KGI Thailand (grønn bygning til venstre). KGI Thailand er en del av den Taiwanske meglerkjempen KGI.  Foto: Google Street View

Positiv åpning i Asia

Sist oppdatert:
Positive tendenser fra asiatiske børser onsdag.

BANGKOK (Nettavisen): De fleste asiatiske børser har oppgang onsdag 07.01. Noen timer ut i handledagen ligger den gjennomsnittlige oppgangen på 0,5 prosent.

Ifølge aksjestrateg Rakpong Chaisuparakul hos den taiwanske meglerkjempen KGIs Thailand-avdeling, konsoliderte de asiatiske markedene seg allerede før nyttår i forhold til usikkerheten rundt oljeprisen.

Nå er det to ting markedene følge ekstra med på.

- Utviklingen i Hellas er viktig. De siste opplysningene vi har, og som markedene allerede har tatt til seg, er at opposisjonspartiet, om de kommer til makten, ikke utelukker å bli i eurosonen. Det er positivt. I tillegg er det stor spenning knyttet til om den europeiske sentralbanken vil vedta ytterligere QE-tiltak (red. anm: kvantitative lettelser) på sitt møte 22. januar, sier Chaisuparakul til Nettavisen NA24.

- Er det slik at markedet håper på flere tiltak fra ECB?

- Ja, absolutt. Det vil ha en positiv innvirkning i likhet med at Hellas forblir i eurosonen. Det store spørsmålet er om Tyskland vil tillate flere tiltak, sier Chaisuparakul. 

Status for de asiatiske børsene onsdag ved 06-tiden norsk tid:


I New York gikk aksjekursene tirsdag ned for femte dag på rad, i det vesentlige på grunn av oljeprisens fortsatte nedgang.

Dow Jones-indeksen falt 0,74 prosent til 17.371 poeng, og S & P sank 0,89 prosent til 2.002 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-børsen var ned 1,29 prosent til 4.592 poeng.

Den viktigste årsaken til pessimismen synes å være raset i oljeprisen. Nordsjøolje stupte til 51,10 dollar fatet, mens amerikansk lettolje endte på 47,93 dollar.

Gulvet ser ennå ikke ut til å være nådd, og med et fall på nesten 65 dollar fra fjorårets toppnotering har ikke oljeprisen vært så lav som nå siden våren 2009.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere