NA24.no

Positiv åpning i Asia

I hjertet av Bangkoks finansdistrikt i bydelen Sathorn finner vi KGI Thailand (grønn bygning til venstre). KGI Thailand er en del av den Taiwanske meglerkjempen KGI. 
I hjertet av Bangkoks finansdistrikt i bydelen Sathorn finner vi KGI Thailand (grønn bygning til venstre). KGI Thailand er en del av den Taiwanske meglerkjempen KGI.  Foto: Google Street View
Sist oppdatert:
Positive tendenser fra asiatiske børser onsdag.

BANGKOK (Nettavisen): De fleste asiatiske børser har oppgang onsdag 07.01. Noen timer ut i handledagen ligger den gjennomsnittlige oppgangen på 0,5 prosent.

Ifølge aksjestrateg Rakpong Chaisuparakul hos den taiwanske meglerkjempen KGIs Thailand-avdeling, konsoliderte de asiatiske markedene seg allerede før nyttår i forhold til usikkerheten rundt oljeprisen.

Nå er det to ting markedene følge ekstra med på.

- Utviklingen i Hellas er viktig. De siste opplysningene vi har, og som markedene allerede har tatt til seg, er at opposisjonspartiet, om de kommer til makten, ikke utelukker å bli i eurosonen. Det er positivt. I tillegg er det stor spenning knyttet til om den europeiske sentralbanken vil vedta ytterligere QE-tiltak (red. anm: kvantitative lettelser) på sitt møte 22. januar, sier Chaisuparakul til Nettavisen NA24.

- Er det slik at markedet håper på flere tiltak fra ECB?

- Ja, absolutt. Det vil ha en positiv innvirkning i likhet med at Hellas forblir i eurosonen. Det store spørsmålet er om Tyskland vil tillate flere tiltak, sier Chaisuparakul. 

Status for de asiatiske børsene onsdag ved 06-tiden norsk tid:


I New York gikk aksjekursene tirsdag ned for femte dag på rad, i det vesentlige på grunn av oljeprisens fortsatte nedgang.

Dow Jones-indeksen falt 0,74 prosent til 17.371 poeng, og S & P sank 0,89 prosent til 2.002 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-børsen var ned 1,29 prosent til 4.592 poeng.

Den viktigste årsaken til pessimismen synes å være raset i oljeprisen. Nordsjøolje stupte til 51,10 dollar fatet, mens amerikansk lettolje endte på 47,93 dollar.

Gulvet ser ennå ikke ut til å være nådd, og med et fall på nesten 65 dollar fra fjorårets toppnotering har ikke oljeprisen vært så lav som nå siden våren 2009.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere