NA24.no

Positiv åpning i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Aksjene stiger fra start i New York.

Det amerikanske aksjemarkedet har fått et lite løft etter at handelen har startet. Til tross for at arbeidsledigheten har steget til det høyeste nivået på 25 år, sender investorene børsene opp.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Den velkjente indeksen Dow Jones stiger 1 prosent til 6.660,23 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen viser også en positiv tendens med en oppgang på 0,90 prosent til 688,66 poeng. Teknologitunge Nasdaq Composite stiger 0,83 prosent til 1.310,36 poeng.

Den månedlige arbeidsmarkedsrapporten som ble frigitt av de amerikanske myndighetene viser at sysselsettingen utenom jordbruket falt med 651.000 i februar. Samtidig steg ledighetsraten steg med 0,5 prosentpoeng til 8,1 prosent, som er det høyeste nivået som er registrert siden desember 1983. Økonomene ventet at ledigheten ville stige til 7,9 prosent og at sysselsettingen ville falle med 650.000.

Les mer: Høyeste ledighet på 25 år

- Isolert sett er februar-tallene som ventet, men bildet blir jo verre når man tar hensyn til at sysselsettingstallene for både desember og januar ble revidert ganske kraftig opp, sier sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets til NA24.

Arbeidsmarkedsrapporten viste at 4,4 millioner amerikanere har mistet jobben siden resesjonen inntok i desember 2007. Så langt i år har antallet som står utenfor arbeidsmarkedet økte med 1,5 millioner.

- Det er veldig svake tall, selv om det endte omtrent som markedet forventet, sier makroøkonom Shakeb Syed i Handelsbanken Capital Markets til NA24.

Les mer: - Dette er ikke over med det første

- Arbeidsrapporten er alltid det største som skjer i løpet av måneden, og gitt det enorme kuttet som var ventet, er denne måneden spesielt viktig, sier sjefstrateg Art Hogan i Jefferies & Co til CNNMoney.

- Alle ventet et stort antall. Dette er nyheter som allerede er priset inn, sier Hogan.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere