*Nettavisen* Økonomi.

Positiv åpning på børsen

Oslo Børs har åpnet i pluss torsdag etter den kraftige nedgangen i går.

19.01.06 10:06

(NA24): Svake tall fra Intel og Yahoo og finansskadalen i den japanske nettgiganten Livedoor Co har sørget for en urolig uke på verdens aksjemarkeder. De asiatiske børsene falt kraftig tirsdag og onsdag, noe som trakk ned Oslo Børs og de andre markedene i Europa i går.

I dag ser det imidlertid lysere ut. Wall Street falt mindre enn mange hadde fryktet onsdag kveld, og Asia-børsene var tilbake på vinnersporet i natt. Dette smitter over på de europeiske børsene.


CAC-indeksen i Paris, Stockholms-børsen, DAX-indeksen i Frankfurt og FTSE i London er alle opp om lag 0,5 prosent i innledende handel.

Hovedindeksen på Oslo Børs følger de øvrige Europa-børsene med en oppgang på 0,63 prosent.

Vinnerlisten toppes av DynaPel Systems, som stiger 7,23 prosent på tynn omsetning. Q-Free følger deretter med en oppgang på 6,09 prosent. Petrolia Drilling har inngått en avtale for SS Petrolia om boring i britisk sektor i Nordsjøen. Aksjen er opp 4,66 prosent på nyheten.

Fast meldte i morges om inngåelse av enda en ny avtale. Selskapet har signert kontrakt med Ayna Corporation, som leverer søketjenester for arabisktalende i Midtøsten og Nord-Afrika. Fast-aksjen er opp 1,25 prosent.

Telenor stiger 1,55 prosent etter flere dager med svak utvikling. Ifølge Hegnar Online har Johan H. Andresen jr.s investeringsselskap Ferd Invest kjøpt 150.000 aksjer selskapet til kurs 64,5 i dag.

Oljeprisen sank noe onsdag kveld, men oljeselskaper som Hydro, DNO og Statoil er likevel i pluss.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.