*Nettavisen* Økonomi.

Positiv stemning i New York

Foto: (Scanpix)

Pilene peker oppover på de amerikanske børsene.

19.06.09 15:37

De amerikanske børsene innleder fredagen rett til værs.

NA24 - din næringslivsavis

Rett etter åpning stiger den brede S&P 500 0,91 prosent til 926,70 poeng mens Dow Jones Industrial stiger 0,57 prosent til 8,604 poeng. Teknologibaserte Nasdaq stiger 1,25 prosent til 1.830,25 poeng.

Prisen på råolje stiger i dag for tredje dag på rad til over 72 dollar fatet. Analytikere mener dette skyldes at markedet har forventninger om at økonomien er i ferd med å stabiliseres og på grunn av geopolitisk uro i Iran og Nigeria.

Verdens største oljeserviceselskap Schlumberger fikk drahjelp av oljeoppgangen og stiger 1,5 prosent på børsen i Frankfurt. Exxon Mobil stiger 0,5 prosent, mens USAs største aluminiumsprodusent Alcoa stiger 2 prosent i takt med prisoppgang på aluminium, nikkel og sink på metallbørsen i London.

- Sentimentet er i bedring, og alt peker mot en stabilisering, men vi ser ikke vekst ennå, sier aksjestrateg Gregor Mast ved Clariden Leu i Zurich til Bloomberg.

Ifølge John Lipsky i Det internasjonale pengefondet, IMF, forventer de å revidere vekstanslagene moderat oppover som et tegn på at den globale økonomiske nedturen er i ferd med å avta noe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.