*Nettavisen* Økonomi.

Positiv test for Intex

Intex Resources ser økt nikkelproduksjon fra Mindoro.

Gruveselskapet Intex Resources har nå gjennomført en omfattende test av limonitt-malmen fra gruveprosjektet på den filippinske øya Mindoro. Ifølge selskapet vil testen sannsynligvis føre til en oppjustering av forventet produksjon av nikkel fra første fase av en utbygging.

NA24 - din næringslivsavis

Testene er gjennomført av SGS Mineral Services (SGS) i Lakefield, Canada. Ifølge selskapet oppmuntrende og indikerer at produksjonsanslaget i den teknisk-økonomiske forstudien (PFS) på 40 000 tonn nikkel per år for fase 1, produsert med to autoklaver, synes å ha vært konservative.

Aker Solutions begynner nå den videre planlegging og utforming av prosessanlegget for den endelige teknisk-økonomiske lønnsomhetsstudien (DFS) for prosjektets fase 1.

- En ny kalkyle for årlig kapasitet vil bli offentliggjort så snart den foreligger, heter det fra Intex.

Selskapet mener at de nye resultatene vil ha stor påvirkning på det økonomiske potensialet i Mindoro-prosjektet.

- Vi er svært oppmuntret av disse foreløpige resultatene. Potensialet for forbedring av

produksjonsprofilen til Mindoro Nikkel er en spennende ny utvikling. Så snart vi har et nytt anslag for årlig produksjon fra Aker Solutions, vil vi informere markedet. Det at vi også kan vurdere nok et tilleggsprodukt fra prosessen, burde ha en positiv innvirkning på den økonomiske siden av prosjektet, sier adm. direktør Erlend Grimstad i Intex Resources i en kommentar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.