NA24.no

(Scanpix)

Positiv vind i New York

Bred børsoppgang ute smitter over på Wall Street.

Sterke selskapsrapporter fra internasjonale kjemper som Ericsson og Samsung sender optimismen tilbake på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

De to mest toneangivende indeksfuturene peker opp i forkant av børsåpningene i USA. S&P 500-futuren stiger 0,63 prosent, mens Nasdaq-futuren løftes 0,53 prosent. Den mer unøyaktige Dow Jones Indicative faller 0,65 prosent

Les mer: Sverige slår Norge og Feststemning på børsene

Microsoft skuffer
Microsoft vil også vies mye oppmerksomhet. Verdens største programvare produsent la torsdag kveld frem sitt resultat for tredje kvartal. Microsoft har avvikende regnskapsår som avsluttes i september. Nettoresultatet endte på 4,38 milliarder dollar, eller 47 cents per aksje. Det er 11 prosent ned fra 4,93 milliarder dollar og 50 cents per aksje i samme kvartal året før, men likevel over analytikernes forventninger på 45 cents per aksje. Viser konsensusestimater fra FactSet Research.

Microsoft skuffer imidlertid med guidingen for fjerde kvartal. Nå forventer selskapet et resultat per aksje på mellom 45-48 cents, og 15,5 milliarder i omsetning. Analytikerne hadde forventinger om 48 cents per aksje og en omsetning på mellom 15,5 og 18,5 milliarder dollar. IT-giganten mener likevel skuffelsen ikke vil vedvare og ser lysere utsikter for de etterfølgende kvartalene.

Microsoft-aksjen blir sendt ned 5 prosent i førhandelen.

Kredittkortselskapet American Express hadde et resultat på 85 cents per aksje i første kvartal. Det er en nedgang fra 87 cents i tilsvarende periode året før. Den videreførte virksomheten viser et resultat på 84 cents per aksje som ligger over de 81 centene som analytikerne hadde ventet. Kredittkortselskapet venter at resultatveksten fortsatt vil ligge på mellom fire og seks prosent fremover.

Aksjen stiger rundt 5 prosent i førhandelen.

Dollar og oljehopp
Oljeprisen har fått en rekyl etter nye angrep på oljeinstallasjoner i Nigeria. Den militante nigerianske gruppen MEND hevder at de har sabotert en oljerørledning i Nigeria. Rørledningen skal tilhøre Shell, men det er ikke bekreftet av oljeselskapet. Det skriver nyhetsbyrået AP.

I tillegg melder Dow Jones Newswire at ansatte ved arbeiderne ved Mobil Producing Nigeria Unlimited går nå ut i streik. Dermed står produksjonen på 866.000 fat om dagen i fare for å bli rammet. Dette er heller ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

Ved råvarebørsen i New York stiger frontkontrakten til den amerikanske lettoljen 116,95 dollar per fatet.

I forkant av dette falt oljeprisen tilbake etter at dollarkursen igjen beveger seg oppover. Økonomene advarer nå mot at prispresset i økonomien kan medføre at den amerikanske sentralbanken tar en pause fra rentekuttene. Likevel er de rimelig samstemte når det kommer til rentemøtet neste uke. Der et det ventet et kutt 0,25 prosentpoeng til 2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere