*Nettavisen* Økonomi.

Positive signaler fra Storbritannia

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

Photocure melder om gode nyheter.

GE Healthcare kan fortelle at de britiske helsemyndighetene, UK National Health Service, har forpliktet seg til et program som skal fremme bruken av fotodynamisk diagnostikk (PDD) av blærekreft som standard behandling.

NA24 - din næringslivsavis

Det opplyser Photocure i en børsmelding. GE Healthcare er Photocures globale lisenspartner når det kommer til produktet Hexvix som er det eneste produktet som er godkjent for fotodynamisk diagnostikk av blærekreft i Storbritannia.

- Dette er gode nyheter, ikke bare for Photocure, vår kommersielle partner GE Healthcare og helseøkonomiske myndigheter i UK, men enda viktigere er dette for pasienter med mistanke om, eller konstatert, blærekreft. Diagnostikken av blærekreft kan forbedres betydelig ved å bruke denne nye og enkle metoden som gjør kirurgene i stand til å fjerne lesjonene mer effektivt og fullstendig og vil med det redusere tilbakefallet betydelig. Vi ser fram til å bidra med vår kompetanse for å øke gjennomslaget for PDD av blærekreft som standard prosedyre i Storbritannia, kommenterer administrerende direktør Kjetil Hestdal i Photocure.

Ifølge børsmeldingen er Hexvix godkjent i Europa og er i klinisk fase III i USA som forventes avsluttet i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.