NA24.no

Positive signaler fra USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De ledende indikatorene stiger overraskende.

De ledende indikatorene viser en oppgang på 0,3 prosent i september. Det melder det private analysebyrået Conference Board.

NA24 - din næringslivsavis

Det er første gang på fem måneder at indeksen viser en økning. Indeksen benyttes til å antyde hvilken retning økonomien i fremtiden kommer til å ta.

Forventningene til analytikerne som deltok i en undersøkelse gjennomført av Bloomberg viste at det var ventet et fall på 0,2 prosent.

Delmålingen som følger sammenfallende indeksen falt 0,5 prosent, mens den laggende indeksen falt 0,2 prosent.

Samtidig ble den tallene for august nedjustert til et fall på 0,9 prosent fra minus 0,5 prosent som opprinnelig ble meldt. I halvårsperioden som ble avsluttet i september har indeksen falt 1,3 prosent.

- De siste datene antyder at tilstanden til «ikke-finans økonomien» ikke faller fra hverandre. Dataen vi har reflekterer en tilbakegang i økonomien, men ikke en i fritt fall, kommenterer økonomi Ken Goldstein i the Conference Board.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere