*Nettavisen* Økonomi.

Positive til oppkjøp

Analytikerne synes Wavefield passer det franske CGG Veritas.

11.11.08 11:48

Meglerhusene er positive til CGG Veritas oppkjøpsforsøk av Wavefield Inseis.

NA24 - din næringslivsavis

Royal Bank of Scotland jekker opp kursmålet i CGG Veritas til 15 euro fra 13,30 euro. Meglerhuset peker på at kjøpet kan gi 13,5 prosent tilvekst i resultatene for 2009, men beholder likevel holdanbefalingen gitt mandagens oppgang, skriver Dow Jones Newswire.

Morgan Stanley kaller også oppkjøpet positivt, og mener at kjøpet av Wavefield vil gjøre CGG Veritas i stand til å opprettholde og til og med øke markedsandelen i 2009, og forbedre de relative kostnadsposisjonene, skriver nyhetsbyrået.

Ut fra en verdivurdering er handelen attraktiv, men de er likevel ikke positivt innstilt til sektoren. Meglerhuset ser større nedside på resultatestimatene for seismikkselskapene enn for de øvrige segmentene i oljeservicemarkedet. Undervektanbefalingen beholdes med et kursmål på 13 euro.

UBS har jekket opp kursmålet til 14,25 euro fra 13 euro etter at det foreslåtte oppkjøpet ble kjent.

Mandag ble det kjent at det franske seismikkselskapet CGG Veritas vil legge inn et bud på det norske seismikkselskapet Wavefield Inseis. Budet er et oppgjør i aksjer hvor CGG Veritas gir én egen aksje for syv aksjer i Wavefield. Budet priser selskapet til 2,1 milliarder kroner, og inneholder en premie på 31 prosent.

Det fikk umiddelbar effekt på aksjekursene. Wavefield-aksjen steg over 37 prosent, mens aksjekursen i CGG Veritas steg 9,5 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.