NA24.no

Positive til små oljeselskap

DnB NOR Markets lar seg ikke skremme av oljeprisfallet og anbefaler en rekke små oljeselskap på Oslo Børs.

Oljeprisen har falt over 20 prosent de siste ukene, men det har ikke rystet meglerhuset fra å satse på mindre oljeselskap. Det er utsiktene til nyheter og vedvarende høy oljepris som er grunnlaget til optimismen.

NA24 - din næringslivsavis

- For de mindre oljeselskapene vil imidlertid kursutviklingen fremover i stor grad avhenge av nyhetstrømmen fra selskapet. Vi har tidligere tatt anbefalingen i Revus ned fra kjøp til hold på bakgrunn av at det ikke kan ventes nyheter fra selskapet på kort sikt, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Samtidig kommer meglerhuset med anbefalinger på blant annet det kanadiske oljeselskapet Petrobank etter at selskapet melder om positiv utvikling i forbindelse med bruk av THAI-teknologien på sitt Whitesandsprosjekt. DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål på 135 kroner i aksjen.

- Fra PA Resources venter vi at det kommer nyheter rundt utviklingen på Didon i løpet av oktober og Questerre vil kunne slippe nyheter rundt boreprogrammene på Vulcan, Westlock og Beaver River gjennom høsten, skriver DnB NOR Markets til sine kunder som har kjøpsanbefalinger på begge selskapene og kursmål på henholdsvis 47 kroner og 7 kroner.

Det er også ventet at det vil komme nyheter rundt det noe mer kjente oljeselskapet DNO.

- Når det gjelder DNO kan det også forventes at det kommer nyheter i forbindelse med aktivitetene i Norge, Jemen og Irak innen nyttår, begrunner DnB NOR Markets og sier kjøp med tremåneders kursmål på 14 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere