NA24.no

Positive til Statoils deling

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Tallknuserne er positive til bensinstasjonsalget.

Onsdag morgen ble det kjent at Statoil vil skille ut sin detaljhandelsdel i et eget børsnotert selskap.

Analytikerne NA24 har vært i kontakt med, er positive til oppdelingen av Statoil.

De sier at utskillingen av deltajhandelsdelen får lite å si på Statoil-kursen, til tross for at samlingen av bensinstasjonene blir et relativt stort børsselskap i Norge.

- Dette får lite å si for Statoil. Dette er imidlertid motsatt vei av det flere andre aktører, som ENI, gjør, sier analytiker Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities til NA24.

Han anslår at prisen på detaljhandelsdelen vil ligge på rundt 2 til 4 prosent av verdien på hele Statoil. Dermed vil prisen på selskapet sannsynligvis komme inn på mellom 9 til 18 milliarder kroner.

Også Oddvar Bjørgan i ABG Sundal Collier er positiv til oppdelingen. I en kommentar til NA24 skriver han:

- Ja jeg er positiv til delingen. Historisk sett har slike delinger som oftest vært positive for selskapet. Man kan jo se på verdiskapningen i Yara etter utskillelsen fra Hydro for eksempel, mener Bjørgan.

Han mener at selskapet vil sannsynligvis ha en relativt stabil inntjening og gi høyt utbytte og burde være attraktivt for langsiktige investorer. Bjørgan priser detaljhandelsdelen til Statoil til 11 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere