NA24.no

Positivt fra Microsoft

Programvaregiganten Microsoft skuffet på bunnlinjen, men overrasker markedet med å bruke milliarder på tilbakekjøp.

Microsoft leverte i går et resultat på 2,83 milliarder, eller 28 cents per aksje i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal. Et fall på 24 prosent fra 3,7 milliarder, eller 34 cents per aksje, i samme kvartal 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet inneholder juridiske kostnader i perioden på 3 cents per aksje.

I følge en sammenstilling av Thomson First Call hadde analytikerne på Wall Street ventet at Microsoft skulle levere et resultat på 30 cents per aksje.

Driftsinntektene steg med 16 prosent til 11,8 milliarder dollar fra 10,16 milliarder dollar i samme periode i fjor. Det var i følge Thomson first Call ventet driftsinntekter på 11,63 milliarder dollar for kvartalet.

Microsoft hever utsiktene for resultatet i det regnskapsåret som begynte 1. juli til intervallet 1,43 dollar per aksje til 1,47 dollar per aksje, opp fra aprilestimatet på 1,36 dollar per aksje til 1,41 dollar per aksje.

Selskapet skriver videre i rapporten at de forventer at driftsinntektene for året vil ligge på 49,7 milliarder dollar til 50,7 milliarder dollar, opp fra det tidligere forventede intervallet på mellom 49,5 milliarder dollar og 50,5 milliarder dollar.

I følge Thomson First Call hadde analytikerne ventet et resultat for regnskapsåret på 1,20 dollar per aksje og driftsinntekter på 49,8 milliarder dollar.

Programvaregiganten sa at de vil kjøpe tilbake aksjer i eget selskap til en verdi av 20 milliarder dollar i løpet av få uker, og enda 20 milliarder dollar til i løpet av fem år.

Microsoft-aksjen steg 5,51 prosent til 24,11 dollar i den utvidede handelen på Wall Street i går kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere