NA24.no

Positivt laksemøte i Moskva

Stemningen var god da Mattilsynet møtte russiske veterinærmyndigheter i Moskva.

Mattilsynet beskriver møtet som konstruktivt, og partene kom frem til en rekke nye tiltak for å bedre samarbeidsklimaet mellom Russland og Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Spesielt oppgaver knyttet til villfisk, oppfølging og utvikling av det videre samarbeidet innen oppdrettslaks og ørret var tema. Dessuten ble det diskutert kontrolltiltak mot ulovlig, uregulert fiske og omsetting av slik fisk, melder Mattilsynet på sine hjemmesider.

Nye inspeksjoner
Et av tiltakene som partene ble enige om var å opprette en permanent arbeidsgruppe med russiske og norske representanter. Denne gruppen skal arbeide med spørsmål knyttet til matsikkerhet samt bedret kontroll for å unngå ulovlig fiske og omsetning av dette.

Det kom også frem at russerne er klare til å gjennomføre nye inspeksjoner av oppdrettslakteri til våren.

På Norges-besøk
Administrerende direktør Joakim Lystad i Mattilsynet har invitert direktør Sergei Dankvert til å besøke Mattilsynet i Norge, noe han har takket ja til. I april kommer han til Norge for å sette seg inn i norske forhold knyttet til matsikkerhet.

I forbindelse med besøket skal han også undertegne protokollen fra Moskva-møtet. Denne skal ligge til grunn for det videre samarbeidet mellom de to lands myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere