NA24.no

Positivt varsel fra eiendomsselskap

Eiendomskonsernet Norwegian Property ser reduserte kostnader og økte inntekter neste år.

Det går frem av en oppdatering Norwegian Property har gitt markedet mandag.

NA24 - din næringslivsavis

Eiendomskonsernet begrunner de oppløftende utsiktene med dagens utvikling i inflasjonstallene og rentemarkedet. Selskapet har inflasjonsjusterte utleiekontrakter i sin portefølje av kontoreiendommer, og dette er ventet å gi en positiv effekt i form av økte leieinntekter på 45 til 50 millioner kroner neste år.

Samtidig melder konsernet at lavere kortsiktige markedsrenter og gjennomførte rentesikringer vil medføre at konsernets rentekostnader for 2009 vil bli redusert med 90 til 100 millioner kroner i 2009 sammenlignet med takten ved utgangen av tredje kvartal i år.

Selskapets nye prognoser bygger på tallene for konsumprisindeksen som ble offentliggjort av SSB mandag morgen og konsernets eksisterende utleieportefølje som har en gjennomsnittlig leietid på 5,7 år. Leieprisene justeres årlig ved nyttår basert på det siste årets konsumprisindeks.

Norwegian Property melder at de for 2009 har inngått fastrentekontrakter for 3,2 milliarder kroner av den rentebærende gjelden de siste ukene. Totalt hadde konsernet rentebærende gjeld med flytende rente for 5,1 milliarder ved utgangen av tredje kvartal, men denne forventes redusert gjennom det neste året ved eiendomssalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere