NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
Foto: ANDY RAIN (EPA)

Positivt varsel fra storbank

Nok en bank melder om en god start på året.

Standard Chartered har hatt en sterk start på året. Uten å gå i detalj sier nå banken at de har lagt bak seg to gode måneder.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Mandag var den britiske banken ute med en likelydende melding, og i forrige uke kom det tilsvarende positive varsler fra de amerikanske kjempene Citigroup og JPMorgan Chase.

Konsernsjef Peter Sands har ifølge Bloomberg sagt at banken har hatt en sterk start på årets to første måneder.

Sands var i Hongkong og kom også med godt nytt til både de ansatte og til aksjonærene. Banken har ingen planer om å kutte stillinger og vil fokusere på organisk vekst. Vel så viktig er det at banken avviser at de har noe umiddelbart kapitalbehov. Dermed unngår de emisjonsspøkelset. I desember hentet banken inn 1,8 milliarder britiske pund og det ga spekulasjoner om at en rekke andre banker også trengte påfyll av ny kapital.

Banksjefen sier at de vil vurdere oppkjøp i Asia, Afrika og Midtøsten.

Bloomberg skriver at Standard Chartered har nå blitt den nest største banken i Storbritannia, og mye skyldes at de har unngått å investere i råtne boliglån og andre negativt ladede eiendeler. Dermed har de sluppet å ta enorme nedskrivninger som store deler av resten av bransjen har gjort.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere