*Nettavisen* Økonomi.

Posten: - Ikke lenger grunnlag for post hver dag

MINDRE BREV. Stadig færre får brev i posten. Her fra Postens ubesørgelighetsavdeling på Lørenskog.  Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Brevvolumene faller kraftig. Nå mener Posten det må bli slutt på daglig postomdeling innen to år.

26.10.18 09:18

- Hver husstand mottar kun tre adresserte brevsendinger i uken. Da er det ikke lenger grunnlag for daglig postomdeling, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i en melding.

For 3. kvartal 2018 var nedgangen i postvolumene på 15,5 prosent, sammenliket med for et år siden. Det betyr at hvert sjette brev er borte på et år.

Hver husstand mottar nå kun tre adresserte brevsendinger i uken.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJELDEN SYN. Postbiler blir mindre vanlige fremover. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Wille mener det er nødvendig at man går over til post annenhver dag fra og med 2020. Hvis ikke blir det veldig dyrt for staten.

Les også: Posten vil ha færre dager med brevpost – ber om avklaring i 2018

- Alternativt vil statens betaling for kjøp av ulønnsomme leveringspliktige posttjenester fortsette å øke. Færre faste omdelingsdager er ikke til hinder for gode løsninger for post og netthandelspakker også i fremtiden, sier Wille.

Les også: Posten kan snart erstatte postkassen din med en robot

Hun understreker at for aktører med spesielle behov, for eksempel avisene, er det nødvendig å finne alternative løsninger.

Posten Norge la frem kvartalstall fredag som viste en omsetning på 5,64 milliarder kroner, en nedgang i omsetning på 2,8 prosent, mot samme kvartal året før. Det justerte driftsresultatet er på 126 millioner kroner, ned fra 130 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag