*Nettavisen* Økonomi.

Posten dropper SAS og Norwegian

Svenskene skal fly dine postpakker rundt i Norge. SAS og Norwegian går glipp av 200 millioner årlig.

23.05.06 13:13

I dag ble det kjent av Posten Norge har valgt flyselskapet West Air Sweden til flytransport av post. Elleve tilbydere var med i konkurransen om å fly postsendinger på hele stamrutenettet i Norge, inklusive Svalbard, til en verdi av ca 200 millioner kroner årlig.

Mens et svensk selskap skal levere postsendingene innenlands, har Posten valgt SAS som leverandør for flyfrakten til utlandet og på ekspresspost i Norge og Sverige.

NA24 - din nye næringslivsavis

Kuttet etter SAS-trøbbel
Kontrakten som West Air Sweden har fått med Posten tilsvarer 30-40 prosent av deres omsetning. De andre store kundene West Air Sweden har er DHL og FedEx.

- Problemene som SAS har hatt er en medvirkende faktor til at SAS Braathens ikke fikk den norske delen av kontrakten, sier Mejdell.

Klikk på bildet for å forstørre.

I desember 2005 la Posten Norge flytransport av posten på åpent anbud innen hele EU (EØS-området.) Hensikten var å få bredest mulig konkurranse for å oppnå gunstige priser og gode, fremtidsrettede løsninger med fokus på kvalitet. Interessen har vært stor og hele elleve tilbydere har blitt vurdert.

- West Air Sweden ble valgt ut ifra kvalitet og pris, leveringsdyktighet og soliditet, sier konsernsjef Dag Mejdell.

Dårlig erfaring
I april i år gikk Elisabeth H. Gjølme, informasjonsdirektør i Posten, ut å klagde over situasjonen i SAS Braathens. Kanselleringene på høsten 2005, sykemeldte piloter i januar og kabinpersonalestreik i vår fikk begeret til å renne over.

Kontrakten med West Air Sweden har en varighet på tre år, med mulighet for opsjon på ett pluss ett år, totalt fem år. Dagens avtale med SAS Cargo går ut oktober 2006.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avtalen har i følge konsernsjefen en prismodell som fremmer høy kvalitet. Alt som har med West Air Sweden er på flyfrakt i Norge.

Velger SAS i utlandet
For flyfrakt utland og ekspress i Norge og Sverige er SAS valgt som leverandør. SAS er den eneste leverandøren som har levert tilbud som dekker hele Postens behov. Denne avtalen har en årlig verdi på 30-40 millioner kroner og omfatter post og gods utland samt ekspress i Norge og Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.